Stegt kalkunbryst

Stegt kalkunbryst er egentlig en gammel opskrift i en ny version. Den originale opskrift, som er lavet med smør og fløde, har jeg fra en gammel dansk kogebog. Gennem årene har vi lavet den rigtig mange gange, i nogle perioder mere yppigt end andre. Og nu, med et par udskiftninger, passer opskriften også ind i mit antiinflammatoriske køkken, og opskriften kommer igen til brug.

Stegt kalkunbryst med ingefær, soja og hvidløg er en af de opskrifter som jeg elsker (bland andet) på grund af at den er så nem at lave! Og så hurtig! 10 minutters arbejde og derefter passer den sig selv. Jeg serverede den sidst med brune ris og en stor, blandet grønkålssalat. Den kan også serveres med f.eks. kogt broccoli eller kogte grønne bønner. En eller anden form for grøntsager smager godt til eftersom der ikke er en eneste grøntsag i saucen.

Ifølge de nye kostråd for 2021 skal vi helst ikke spise mere end 350 g kød om ugen og det røde kød, skal helst skiftes ud mod lyst kød. Hvis du har brug for inspiration til vegetariske opskrifter, har jeg samlet dem under ‘hashtagget’ #vegetarisk. Hvis du ønsker mere inspiration til retter med lyst kød, finder du flere opskrifter med fjerkræ her på siden.

Stegt kalkunbryst

Portioner

6

portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

50

minutter

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst (ca. 800 g)

  • 1 spsk. kokosolie til stegning

  • salt & peber

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk. revet frisk ingefær

  • 1 spsk. honning

  • ½ dl sojasauce

  • 2 dl kokosmælk

Sådan gør du

  • Skær hvidløg i tynde skiver og steg skiverne i kokosolien sammen med kalkunbrystet. Vend kalkunbrystet om flere gange, så at det får en gylden farve hele vejen rundt.
  • Drys list salt og peber rundt om kalkunbrystet.
  • Riv ingefæren fint og tilsæt den i gryden sammen med resten af ingredienserne. Lad kalkunbrystet koge langsomt under låg i 40 min, vend det gerne i gryden et par gange.
  • Lad kødet køle lidt af, før du skærer det i tynde skiver og serverer.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*