Grønkålstabbouleh

Måske kan man ikke rigtig tillade sig at kalde denne salat for en tabbouleh? Jeg har fjernet både bulgur, tomater og persille og det der egentlig er tilbage af den originale opskrift, er olivenolien og citronsaften. Men i brist på bedre navn, får I her opskriften på min vinterversion af tabbouleh med grønkål, eller en grønkålstabbouleh.

Jeg brugte citronolien fra fra Olivers&Co til de ovnbagte gulerødder og søde kartofler. Hvis ikke du har den, kan jeg virkelig anbefale dig at prøve den – den er ikke mindre end fantastisk! Du kan alternativt bruge revet citronskal fra 1 økologisk citron sammen med almindelig olivenolie.

En lidt mere ‘original’ opskrift på Tabbouleh, finder du her.

Grønkålstabbouleh

Portioner

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 175 g fint hakket, frisk grønkål

  • 1 dl quinoa

  • 250 g søde kartofler

  • 250 g gulerødder

  • 1 spsk. olivenolie (evt. med citronsmag)

  • salt

  • Dressing
  • Revet skal fra en økologisk citron

  • 2-3 spsk. presset citronsaft

  • 2 spsk. olivenolie

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at koge quinoan ifølge instruktionerne på emballagen. Hæld vandet fra når den har kogt færdigt, og lad den køle af.
  • Skær gulerødder og søde kartofler i små tern og læg dem på bagepapir på en bradepande sammen med lidt olivenolie og salt. Grill dem i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
  • Skyl grønkålen, fjern stokken og hak den rigtig fint – gerne i en foodprocessor – og læg den i en skål. Bland olivenolie, citronsaft og citronskal sammen til en dressing.
  • Bland dressingen sammen med det hakkede grønkål og tilsæt resten af ingredienserne. Smag af med salt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*