Torsk med sprøde grøntsager, citrus og feta

Som tiden går, kan jeg tydelig mærke at jeg bliver mindre og mindre til kød og mere og mere til vegetarisk mad. Og til fisk! Jeg elsker fisk men på en eller anden måde er det som at det med at lave fisk, bliver ved med at være lidt af en ny verden for mig. Når jeg træder ind i vores lokale fiskebutik får jeg lyst at købe ‘en af hver’, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre med det.

Det skyldes selvfølgelig at jeg gennem livet ikke har lavet så meget mad med fisk og når der er fisk på menuen, kører jeg lidt i de samme. Kender I det? For en sikkerheds skyld vælger man de nemme løsninger og de opskrifter man ved, man godt kan lide. Så fremover vil jeg forsøge at udfordre mig selv lidt på fiskemenuen her hjemme og se, om ikke jeg kan tilføje et par nye opskrifter – både til mig selv og til jer som læser med.

I går tog jeg det første skridt i denne udvidelsen af menuen og mit første bud blev en opskrift på torsk med sprøde grøntsager smagsat med fetaost, timian og citron. Jeg er stor fan af at bruge revet citronskal i min mad, da det giver en enormt delikat smag! Derfor finder du også revet citronskal i mine opskrifter på f.eks. Grønkålsbøffer med søde kartofler, Grønkålspasta og Svampesuppe med rodfrugter. Hvis ikke du har prøvet det endnu, vil jeg virkelig anbefale dig at komme i gang!

Og hvis ikke du har fundet mig på Instagram endnu, kig endelig forbi!

Torsk med sprøde grøntsager, citron og feta

Portioner

2

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

45

minutter

Vær opmærksom på at opskriften kun er til 2 personer.

Ingredienser

 • 400 g gulerødder

 • 100 g frisk grønkål

 • 1 gult løg

 • 1 økologisk citron

 • 300 g torsk (frisk eller frossen)

 • 50 g feta

 • olivenolie til stegning

 • salt og peber

 • frisk timian

Sådan gør du

 • Tø fisken op, hvis den er frossen. Tænd ovnen på 200 grader.
 • Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Hæld lidt olivenolie og drys med lidt salt. Bag gulerødderne i ca. 20 minutter i ovnen.
 • Skær under tiden løg i tynde skiver og evt. grønkålen i mindre stykker. Svits grøntsagerne på en pande i lidt olivenolie sammen med revet skal fra en halv økologisk citron. Smag af med salt.
 • Læg grønkål og gulerødder i et ovnfast fad og læg fisken på toppen. Pres lidt citron og smuldr fetaosten over fisken. Krydr med lidt salt og peber, frisk timian samt revet skal av den anden halvdelen af citronen. Hæld lidt olivenolie over fisken.
 • Steg fisken i ovnen i ca. 15-20 min indtil fisken er gennemstegt. Server med fuldkornsris eller endnu bedre; blomkålsris.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*