Skagenröra – en svensk klassiker

Noget af det bedste jeg vidste når jeg var ung (endnu yngre 😉 ) var Skagenröra. Jeg spiste det på toasts, som fyld i avocado og i bagte kartofler eller bare med en gaffel, hvis jeg fik mulighed for det. Det var noget af det jeg ofte bestilte, når jeg en sjældent gang havde råd at gå på café. Og så flyttede jeg til Danmark, og så glemte jeg alt om den klassiske Skagenröra.

Og så pludselig, 20 år senere, kom jeg i tanke om den. Jeg kan ikke huske hvilken opskrift jeg plejede at bruge den gang, men det var helt sikkert noget med Creme fraiche og mayo. I denne opskrift har jeg skiftet Creme fraiche ud mod A38 og når jeg vælger mayonnaise, sørger jeg for at vælge en lavet på rapsolie eller olivenolie. Eller endnu bedre, lav din egen hjemmelavede. Jeg har ikke prøvet det selv, men ifølge Madbanditten, skulle det ikke være spor svært.

Skagenröran kan som sagt serveres på en skive ristet (fuldkorns-) toast eller som fyld i avocado eller i en bagt kartoffel. Jeg tænker bestemt at jeg skal fylde en bagt, sød kartoffel med fyldet næste gang jeg laver det. Server som en let frokost, en forret eller med en stor blandet salat som et aftensmåltid. Fungerer også fint til f.eks. nattemad, da fyldet kan forberedes i god tid og forvares i køleskabet.

Skagenröra – en svensk klassiker

Servings

2

servings
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

 • 200 g pillede rejer

 • 2 spsk. mayonnaise

 • 2 spsk. A38

 • En håndfuld hakket, frisk dild

 • 1 citron

 • salt og peber

 • Til pynt
 • Stenbiderrogn

 • Frisk dild

 • Skiver af citron

Sådan gør du

 • Bland de pillede rejer sammen med mayonnaise, A38 og hakket dild. Smag til med presset citron, salt og peber.
 • Læg fyldet på en ristet toast eller i halve avocadoer eller bagte kartofler. Pynt med stenbiderrogn, frisk dild og skiver af citron.

2 Kommentarer

 1. Vi elsker Skagenröra tak for din opskrift. Vi havde helt glemt den. Jeg bruger ren mayonnaise, da vi desværre ikke tåler mælkeprodukter, men det går også fint, blot det er en god mayonnaise. Glæder mig til den friske stenbiderrogn kommer

  • Det var dejligt at høre, og skønt, at I fandt en måde at justere opskriften, så at I også kunne gå glæde af den! 🙂 Og lige som jer, havde jeg også glemt alt om opskriften i mange år, da jeg pludselig kom i tanke om den igen!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*