Svampesuppe med rodfrugter

Kan jeg friste med en svampesuppe? Jeg elsker suppe af alle slags, og kan spise dem når som helst året rundt. Jeg synes, det er noget helt specielt hyggeligt over sådan en skål med varm suppe… Vi er lige gået over til vintertid, det føles lidt mørkt, koldt og vådt så lige nu passer det vel bedre end nogensinde med en lun suppe til aften.

Jeg valgte at bruge lidt blandede svampe i min suppe, men du kan bruge de svampe du bedst kan lide eller dem du finder i dit lokale supermarked. Du kan også vælge at bruge tørrede svampe, de skal dog lægges i vand, før du bruger dem (læs på emballagen).

Desværre tæller svampe ikke med i de 600 gram grønt om dagen, men denne svampesuppe er lavet på en base af rodfrugter, så den indeholder alligevel en god portion af det ‘grønne’. Totalt 1200 g grønsager af forskellige slags – eller 300 g per portion.

Er du lige som jeg vild med suppe, kan du finde flere opskrifter med suppe her på siden.

Svampesuppe med rodfrugter

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 400 g blandede svampe

  • revet skal fra 1 økologisk citron

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 stort gult løg

  • 2 fed hvidløg

  • 300 g persillerod

  • 500 g knoldselleri

  • 150 g jordskokker

  • 200 g hvide, kogte bønner (evt. fra dåse)

  • 1½ liter god hønsefond

  • 1 tsk. timian

  • Evt. lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Rens svampene og skær dem i tern. Steg dem i en pande med 1 spsk. olivenolie sammen med revet skal fra 1 økologisk citron. Tag svampene fra varmen, når de er gennemstegt og har fået lidt farve.
  • Hak det gule løg og steg den i resten af olivenolien sammen med presset hvidløg.
  • Skræl persillerod, selleri og jordskokker og skær dem i mindre tern. Svits dem hurtigt sammen med løg og tilsæt derefter kyllingefonden samt timian. Lad suppen simre i ca. 15 eller indtil rodfrugterne er møre og tag gryden fra varmen.
  • Skyl de hvide bønner, hvis du bruger dem fra dåse. Tilsæt dem i suppen.
  • Blend rodfrugterne/bønnerne med en stavblender. Smag af med lidt salt og peber hvis nødvendig. Tilsæt svampen og drys evt. med lidt frisk timian og revet citronskal.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*