3 skønne opskrifter med Cherimoya

cherimoya

(Reklame for Fresh.land. )

3 opskrifter med Cherimoya. Cheri…hvad? Cherimoya er en tropisk frugt som fremfor alt vokser i Sydamerika, men også i det sydlige Spanien. Det er ikke så ofte man ser den her i Danmark, men hvis du gør, vil jeg helt sikkert anbefale dig at købe en med hjem. Frugten er sød, og smager lidt af en blanding af ananas, pære og banan. Giver det mening?

Kødet er cremet og frugten indeholder en hel del store kerner, og det er derfor lidt bøvlet at komme ‘ind i frugten’. Men det er det hele værd, for den smager fantastisk. Det er dog ikke en frugt man tager med i tasken, for at spise på farten 😉 OBS! Efter sigende skulle både skind og kernerne være giftige, og må derfor ikke spises.

I sidste uge fik jeg tilsendt en hel kasse med Cherimoya fra Fresh.land og i løbet af ugen, har jeg eksperimenteret lidt med frugten. Jeg skal erkende at et par af frugterne spiste jeg direkte med ske som mellemmåltid – måske også flere end et par… Den smager nemlig virkelig lækkert. Men tre skønne opskrifter blev det til – velbekomme!

Smoothie med Cherimoya og avocado

Umiddelbart ville jeg nok selv synes, at opskriften lød lidt underlig, hvis jeg så ingredienslisten. Men den cremefarvede smoothie er virkelig lækker, og jeg vil anbefale dig at ‘kaste dig ud i det’. Jeg brugte både frosne hvide bønner og frossen avocado – hvis du bruger dem rumstempereret, er det en god idé at blende et par isklumper med, da smoothien skal drikkes kold.

Smoothie med cherimoya og avocado

Portioner

2

glas
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

5

minutter

Ingredienser

  • 1 cherimoya

  • 1 dl hvide bønner (evt. fra frost)

  • 1 dl frossen avocado

  • 1 appelsin

  • 1-2 dl plantemælk

Sådan gør du

  • Fjern stenene og skind fra cherimoya’en og læg frugtkødet i en blender.
  • Skræl appelsinen og skær den i tern og læg den i blenderen sammen med de hvide bønner og avocado.
  • Blend og tilsæt løbende plantemælk (og evt. isklumper) indtil du får den konsistens du ønsker.
  • Nyd den rigtig kold.

Cherimoya pandekager

Måske har du prøvet bananpandekager – nu tager vi opskriften til næste niveau 😉 Disse pandekager er meget nemme at lave og smager himmelsk med lidt hjemmelavet ‘Nutella’ og evt. lidt bær. Opskriften giver i alt 6 små pandekager og rækker til 2-3 portioner – afhængig af hvor (lækker-)sulten du er. Spis dem til morgenmad eller brunch eller simpelthen til dessert!

Cherimoya pandekager

Portioner

2

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • 1 Cherimoya

  • 3 spsk. havregryn

  • 1 tsk. fiberhusk

  • 1 æg

  • ½ tsk. bagepulver

  • En lille knsp. salt

  • 1-2 tsk. kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Fjern stenene og skindet fra cherimoya’en og læg frugtkødet i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend det hele sammen.
  • Lad dejen stå og trække et par minutter. Smelt kokosolien på en middelvarm stegepande og steg pandekagerne. Vend dem, når dejen har stivnet på oversiden.
  • Servér dem lune med lidt (hjemmelavet) Nutella og evt. bær.

Nicecream med Cherimoya og hindbær

3 ingredienser og 5 minutter – så har du den lækreste dessert! De 4 af de 5 minutter skal du bruge på at pille de mange sten ud af cherimoya’en 😉

Ifølge Fødevarestyrelsen bør man give hindbærrene et hurtigt opkog, før man bruger dem. Når du laver isen, skal enten hindbær eller cherimoya være frossen for at få den rigtige is-konsistens.

Nicecream med Cherimoya og hindbær

Portioner

2

portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

5

minutter

Ingredienser

  • 1 Cherimoya

  • 150 – 200 g frosne hindbær (læs note oven)

  • Revet skal fra ½ økologisk citron

Sådan gør du

  • Fjern stenene og skindet fra cherimoya’en og læg frugtkødet i en blender.
  • Blend cherimoya’en og skal af citron. Tilsæt de frosne hindbær indtil isen har den rigtige konsistens.

4 Kommentarer

  1. Pernille Nørup

    Hej Malin. Jeg er glad for at havde fundet din side med dejlige og nemme opskrifter.
    Med hensyn til chrimoya frugten burde du måske gøre opmærksom på at de sorte kerner er giftige. Spiser selv masser af denne dejlige frugt når jeg er hos min familie i Peru. Mvh Pernille

    • Hej Pernille, tak for din besked. Hvor er jeg glad for at høre, du kan lide mine opskrifter 🙂 Jeg var ikke klar over at kernerne var giftige, så tak for at du gjorde mig opmærksom på det! Jeg har nu tilføjet det til teksten. Jeg kan godt forstå du nyder af frugten, når du har mulighed for det. Jeg håber, at den bliver lidt mere almindelig også her i Danmark, for den er virkelig lækker! KH Malin

  2. Hej Malin.
    Det ser spændende ud. Men jeg har læst at skrællen på chrimoya-frugten også er giftig.
    Du skriver ikke at man skal skrælle den.
    Chrimoya er blevet sammenlignet med æbler, og der er mange som anvender fx æbler med skræl i deres madlavning.
    Burde du ikke anføre at det er nødvendigt at skrælle chrimoya’en pga. giftigheden?

    Vh
    Kresten

    • Hej Kresten, mange tak for din kommentar:) Jeg har ikke før hørt at skindet skulle være giftigt og når jeg søger på det, får jeg lidt forskellige svar. Nu har jeg for en sikkerheds skyld tilføjet det til både tekst og opskrifter – bedre at tage det sikre for det usikre. Mange tak for at du gjorde mig opmærksom på det, og jeg håber, du får lyst at prøve nogen af opskrifterne 😉

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*