Antiinflammatorisk suppe

Opskriften er lavet i samarbejde med Vitamix og High on Life.

Jeg har fået en Vitamix. Jeg har aldrig troet at det kunne være så en stor forskel på en blender og en blender, men jeg må ærlig indrømme, at det er det. Når jeg tidligere har købt blenders, har jeg fokuseret på at motoren skulle være kraftig nok til at også kunne hakke frosne spinatboller og jordbær i stykker, og hvis den kunne det, var jeg tilfreds. Når jeg fik min Vitamix, indså jeg, at det var en blender af en helt anden kaliber. Udover at blenderen ikke har noget problem at hakke noget som helst i stykker, bliver mine smoothies nu helt vildt cremede og nærmest silkebløde.

En af de funktioner som jeg allerede efter kort tid er blevet lidt afhængig af, er suppeprogrammet. Aldrig før har det været SÅ nemt at få en god portion grønt på ingen tid! Læg grøntsagerne i blenderen sammen med f.eks. bouillon eller kokosmælk og tryk på start. 5 minutter senere kan du servere rygende varm suppe. Jo, den er god nok.

En Vitamix (reklamelink) må anses som en af de lidt større investeringer, når det kommer til køkkenmaskiner men når man som jeg bruger sin blender 2-3 gange om dagen, kan det give god mening. Og hvis man har et ønske om at få mere grønt indenbords, er en Vitamix en rigtig god hjælp!

Denne opskrift har jeg lavet i samarbejde med Vitamix og High on Life og hvis du også er den heldige ejer af en Vitamix, skal du ikke rigtig bruge opskriften nedenunder. Læg blot alle grøntsager i din Vitamix og kør suppeprogrammet. Når suppen er klar 5 minutter senere, kan du servere den med ristede græskarkerner og evt. lidt hakket koriander.

Hvis du søger mere inspiration til skønne supper, finder du flere opskrifter på supper her.

Antiinflammatorisk suppe

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dl røde linser

  • 15 g frisk ingefær

  • 300 g gulerødder

  • 150 g søde kartofler

  • 1 rød snackpepper (ca. 125 g)

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk. salt

  • ½ tsk. spidskommen

  • 1-2 tsk. sambal oelek

  • revet skal og saft fra ½ økologisk citron

  • 1 dl græskarkerner til pynt

  • evt. frisk koriander

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg de røde linser i vand og lad dem trække indtil du skal bruge dem. Skræl gulerødder og søde kartofler og skær dem i store tern. Læg dem på en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil de er møre. Rist undertiden græskarkernerne på en tør stegepande.
  • Hæld vandet fra de røde linser og læg dem i en blender sammen med de ovnbagte rodfrugter, peberfrugt, kokosmælk, de hakkede tomater, ingefær og hvidløg og blend indtil du har en cremet suppe. Tilsæt evt. lidt vand hvis, suppen bliver for tyk og hæld den tilbage i gryden.
  • Smag af med salt, peber, spidskommen, sambal oelek (eller chili) samt skal og saft fra ½ citron. Varm suppen op, før du serverer den.
  • Server suppen med de ristede græskarkerner samt evt. lidt hakket koriander.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*