I rigtig mange år har jeg lavet den samme smoothie hver eneste dag. Jeg er stadig ikke træt af den, men min nysgerrighed driver mig til at kaste mig ud i nye varianter. Jeg bruger som regel den samme base – kefir, banan, bær og proteinpulver – men varierer derefter indhold efter hvad jeg har hjemme. Frosne grøntsager, frugt og bær gør at smoothien bliver både kold og cremet. Mums! (Vær opmærksom på at frosne bær skal have et hurtig opkog før du bruger dem.) Dagens kølskabshøst gav mig denne opskrift på en blåbærsmoothie med grønkål (og en masse andet godt).
Den seneste tid er jeg blevet helt vild med at bruge hele citroner i mine smoothies og greenies – hele som med skal. Skallet har en virkelig delikat smag som gør noget godt ved smoothies. En grøntsag jeg bruger rigtig ofte lige for tiden er bladselleri. Jeg er faktisk ikke specielt vild med smagen af bladselleri, men i en smoothie smager de virkelig lækkert – af en eller anden grund…
Det er ikke nødvendig at bruge proteinpulver i sin kost, da vi som regel får nok protein gennem vores kost. Jeg begyndte at bruge det på et tidspunkt hvor der var meget fokus på vægten af protein og det er ligesom blevet hængende i mit køkken. Jeg bruger ikke ret meget af det, men jeg bruger det en del når jeg bager, og når jeg laver smoothies. Hvorfor? Smagen. Smagen af dette hindbær-proteinpulver er ikke mindre en fantastisk i smoothies! Hvis du ønsker et vægttab, kan det være en god idé at sørge for at få lidt ekstra protein.
Blåbærsmoothie med grønkål
2
glas5
minutter5
minutterIngredienser
2 dl kefir
1 banan
½ økologisk citron med skal
et par cm frisk ingefær
2 stilke bladselleri
100 g blåbær
100 g frossen grønkål
½ avocado
15 g proteinpulver med hindbærsmag
1 spsk. Clean Collagen
Sådan gør du
- Læg alle ingredienser i en blender og tryk på start. Enjoy!
Hej
Når jeg ikke kan tåle banan og avocado, hvad kan man så bruge i stedet for i smoothies for, at opnå de cremede banan/avocado – egenskab?
Med venlig hilsen
Vibeke Olsen.