Veganske linsebøffer med solsikkekerner

Altså, jeg havde forestillet mig at jeg skulle lave en opskrift på linsebøffer krydret med dild eller persille. Det var ligesom min plan, når jeg gik i gang i køkkenet… Så fik jeg øje på limen og ingefæren og så fik opskriften pludselig en helt anden drejning end jeg planlagt. Bøfferne blev i hvert fald gode, så indtil videre må I ‘nøjes’ med denne opskrift, og så må jeg se, om jeg på et senere tidspunkt kan få drejet en mere skandinavisk opskrift sammen…

Jeg valgte at stege bøfferne i kokosolie. Hvis ikke du bryder dig om smagen af kokos, kan du vælge at stege dem i olivenolie eller rapsolie.

Jeg serverede linsebøfferne sammen med en citrusdip med mynte. Du finder opskriften på dippen her.

Veganske linsebøffer med solsikkekerner

Antal portioner

8

Antal portioner
Forberedelse

20

minutter
Klar på

2

timer 

30

minutter

At opskriften tager over 2 timer, skyldes at linserne skal lægges i blød.

Ingredienser

 • 3 dl tørrede, røde linser

 • 1 gult løg

 • 1 fed hvidløg

 • 150 g gulerødder

 • 1-2 tsk. sambal oelek

 • 1 dl solsikkekerner

 • ½ dl sesamfrø

 • revet skal fra en økologisk lime

 • Et par cm frisk ingefær

 • 1 tsk. salt

 • kokos- eller olivenolie til stegning

Sådan gør du

 • Læg linserne i en skål med vand et par timer før du skal bruge dem
 • Hæld vandet fra linserne, skyl dem og blend dem til en dej
 • Riv gulerødderne og ingefæren. Hak løg, press hvidløg og riv skallet på limen. Bland alle ingredienser ned i ‘linse-dejen’.
 • Bland samtlige ingredienser godt sammen og form dejen til 8 bøffer. Steg dem i kokosolie et par minutter på den ene side, før du vender dem om og steger den anden side.

Notes

 • Servér med en stor blandet salat og evt. fuldkornsris eller søde kartofler.
 • Hvis der bliver en bøf til overs, hak den i mindre stykker og bland den sammen med lidt blandet salat til madpakken dagen efter. Det tips kan også bruges til Bønnebøfferne med søde kartofler og Falafelkuglerne.
   

2 Kommentarer

 1. Mangler denne opskrift æg til at binde dejen?

  • Kære Helen, jeg kan godt følge dig i at det ser så ud, når man læser opskriften. Men bøfferne hænger godt sammen uden æg. Hvis du skulle opleve noget andet, kan du sagtens tilføje et æg (hvis altså du spiser det 🙂 )

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*