Raw Chokoladekage

Hvad er definitionen af en ‘sund kage’? At den ikke indeholder hvidt sukker? Raffineret mel? Eller skal den være vegansk? Denne kage opfylder alle disse kriterier, og så er den rig på plantebaserede proteiner, enkeltumættede fedtsyrer og polyphenoler 🙂 Velbekomme!

Hvis du har mod på at prøve flere chokoladekager bagt med sorte bønner, kan jeg måske friste med opskriften på Choco Coco Drøm?

Raw chokoladekage

Antal portioner

9

Antal portioner
Forberedelse

10

minutter
Klar på

1

time 

10

minutter

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner (eller 250 g hvis du selv har kogt dem)

  • 150 g dadler (uden sten)

  • 5 spsk. peanutbutter

  • 3 spsk. jomfru kokosolie

  • ½ dl kakao

  • 3 tsk. instant kaffe

  • 60 g hakkede hasselnødder

  • evt. kakonibs til pynt

Sådan gør du

  • Læg dadlerne i vand og lad dem trække i mindst 10 min
  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem godt i koldt vand
  • Hæld vandet fra dadlerne
  • Læg alle ingredienser (bortset fra hasselnødderne og kakaonibs) i en food processor og lad den køre, indtil du har en ensartet dej
  • Hak hasselnødderne og bland dem i chokoladedejen (gem lidt af hasselnødderne til pynt)
  • Hæld dejen i en form, pynt med lidt hakkede hasselnødder og evt. lidt kakaonibs, og lad kagen hvile i fryseren 1 times tid, eller indtil den har sat sig.
  • Skær den op i 9 stykker og servér

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*