Sweet potato toast

Jeg har få ting som jeg elsker og som jeg bare ikke kan få nok af. Nu er det ikke min mand jeg tænker på, og heller ikke mine børn. Jeg tænker selvfølgelig på mad 🙂

Mango, er en af dem. Avocado, søde kartofler og mandler tilhører også listen over madvarer, jeg simpelthen ikke kan spise mig træt af. Når disse madvarer mødes i maden på en eller anden måde, er jeg yderst tilfreds, og derfor er disse sweet potato toasts en opskrift jeg elsker. Jeg spiser dem oftest til frokost, da de er enormt nemme og hurtige at lave. Kartoflerne kræver en halvtimes tid i ovnen, men de kan sagtens varmes op, hvis du ønsker at have en ‘toast’ med i madpakken!

En almindelig kartoffel tæller ikke med i ‘de 600 g om dagen‘, men søde kartofler går under rodfrugter og tæller derfor med i regnskabet. Tilføj en avocado så har du også fået en ordentlig boost med umættede fedtsyrer! 1/2 grillet sød kartoffel, en avocado i skiver, lidt hakkede mandler, salt og evt. hakkede krydderurter – så nemt er det! Og såååå godt!

Når du bager de søde kartofler, er det en god idé at bage et par ekstra. De kolde, søde kartofler holder sig i flere dage i køleskabet og er enormt gode at blande i salater!

Sweet potato toast

Portioner

1

portion
Forberedelse

5

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 1 sød kartoffel

  • ½ avocado

  • 1 spsk. hakkede mandler

  • olivenolie og salt

  • Evt. lidt timian eller rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask den søde kartoffel og del den på langs. Pensl den med olivenolie og drys med lidt salt. Tilsæt evt. lidt rosmarin eller timian, hvis du ønsker. Bag kartoflen i ca. 30 minutter eller indtil den er mør. Lad den køle lidt af.
  • Skær avocadoen i skiver og læg skiverne ovenpå den bagte kartoffel og drys de hakkede mandler og evt. lidt flagesalt over.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*