Veganske bøffer med bønner og søde kartofler

Disse veganske bøffer er et godt eksempel på et måltid, hvor jeg overhoved ikke, what so ever, savner kød eller det der ligner! De er lavet af hvide bønner og søde kartofler og krydret med lime og ingefær, en meget heldig kombination! Hvis du skulle få en rest over, smager det rigtig godt at smuldre dem over en blandet salat – eventuelt en idé til madpakken?

Veganske bøffer med bønner og søde kartofler

Antal portioner

6

Antal portioner
Forberedelse

15

minutter
Klar på

30

minutter

Veganske bøffer lavet af søde kartofler.

Ingredienser

  • 6 dl hvide, kogte bønner

  • 200 g søde kartofler

  • 1/2 dl havregryn

  • 50 g cashewnødder

  • 2 spsk. frisk, revet ingefær

  • revet skal fra 1 lime

  • salt & peber

  • sesamfrø

  • kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Kog bønnerne og lad dem køle af eller brug færdigkogte bønner
  • Læg cashewnødderne i vand i ca. 10 min
  • Riv ingefær, lime og søde kartofler
  • Blend havregryn og cashewnødder
  • Bland alle ingredienser sammen til en dej (brug evt. fingrene) og smag til med salt og peber
  • Form dejen til 8 bøffer og vend dem i sesamfrø. Steg dem i lidt kokosolie, ca. 5-7 minutter på hver side
  • Servér med en blandet salat og evt. lidt ris.

Notes

  • Hvis du koger dine egne bønner, kog gerne en ekstra portion, så har du også til denne bønnesalat med persille og hvidløg en af de kommende dage. Det er generelt en god idé at altid koge en større portion bønner ad gangen, da de holder flere dage i køleskabet og kan bruges til rigtig mange ting.

2 Kommentarer

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

  2. Pingback: Antiinflammatorisk kost: En miniguide for nybegyndere - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*