Sundhedsrevolutionen – vejen til en anti-inflammatorisk livsstil

Sundhedsrevolutionen

Forfatter: Maria Borelius.

Når Maria i en alder af 52 kom i overgangsalderen, begyndte hun at føle sig enormt træt og næsten lidt deprimeret. Hun døjede også med smerter i ryggen og hun opsøgte derfor sin læge for at få hjælp. Af lægen fik hun den besked, at de symptomer hun oplevede var ganske typiske for kvinder i hendes alder, og at hun nok lige så godt kunne begynde at vænne sig til dem. Det havde Maria svært at acceptere. Heldigvis. For hendes vilje at føle sig rask tog hende på en rejse – en rejse mod sundhed. Og den rejse deler hun med læserne i bogen ‘Sundhedsrevolutionen – vejen til en anti-inflammatorisk livsstil’.

Lidt en tilfældighed

Rejsen starter lidt af en tilfældighed da hun falder over den canadiske fitness instruktør Rita Catolino. Rita blogger om sundhed og træning og det er noget i det hun skriver, som giver Maria håb om, at der må være et alternativ til at bare acceptere situationen. Hun beslutter sig for at skrive et brev til Rita. Hun skriver kort og godt som det er, at hun er en 52- årig kvinde fra den anden side Atlanten, som er presset på arbejdet, har ondt i ryggen og er træt af de symptomer som overgangsalderen bidrager med. Hun drømmer om noget andet og har brug for Ritas hjælp til en plan. Allerede et par dage senere får Maria svar og Rita vil gerne hjælpe hende.

Sundhedsrevolutionen

Hun får en lang liste over fødevarer hun skal til at spise. Maria mente selv på dette tidspunkt at hun spiste ret sundt. Kosten hun nu skulle til at prøve var dog anderledes fra den husmandskost hun var vant til, men hun gav det et forsøg. Året var 2013 og begreber som ‘antiinflammatorisk kost’ og ‘tarmflora’ var endnu ikke rigtig begyndt at figurere i media. Det skulle senere vise sig, at det var antiinflammatorisk kost Ritas lister bestod af. Allerede efter 3 måneder med den nye kost kunne Maria mærke stor forskel. Smerterne i ryggen var væk, hun blev fuld af energi og ‘muffintoppen’ på maven forsvandt.

Sikke en rejse!

Maria er journalist og hendes positive oplevelse gav hende lysten at grave dybere. Hun ville få en forståelse for, hvad det var, hun lige havde oplevet. Hendes videbegærlighed tog hende på rejser til Indien, USA , England, Danmark og Etiopien. Udover det med kosten, fandt hun også betydningen af motion og meditation – vigtigheden af at bruge vores krop, men også vigtigheden af at opleve total ro og afslapning. Og hun lærte om ærefrygten – følelsen af ydmyghed for det der er større end os selv. Hun oplevede desuden den indiske lægekunst Ayuveda på et kursted i Thiruvananthapuram og hun blev klogere på betydningen af tarmens sundhed på det engelske kursted Grayshott Spa. Stille og rolig begyndte hun at lægge brikkerne fra sin nye viden sammen til en helhed og resultatet blev hendes version af Bliss:

Boost med anti-inflammatorisk mad. Und dig selv rigtig god, naturlig mad, polyfenoler, omega 3 og probiotika hver dag.
Lavere sukkerindtag. Forskån dagligt kroppen for sukker og alt for mange kulhydrater, og få den glykæmiske respons ned på det sukker, du spiser.
I bevægelse. Und dig selv motion hverdag.
Stille. Und dig selv fred, ro og bevidst hvile hver dag.
Søg efter ærefrygten. Være nysgerrige efter hvor man finder den. Und dig selv store og hellige øjeblikke.

Tredageskuren

Bogen indeholder en tredageskur, hvor du får vejledning i, hvordan du kan leve og spise i tre dage for at opleve en ‘af-inflammeret udgave af dig selv’. Under de tre dage skal du både motionere og meditere, spise og drikke sundt. Kapitlet indeholder både opskrifter og tips til, hvordan du får planlagt disse tre dage. Forhåbentlig er du ikke færdig med livsstilen når de tre dage er gået. Måske bliver du ligesom Maria nysgerrig på, hvordan du ‘kan få mere’…

Bogen findes både som indbunden bog, e-bog og lydbog (reklamelinks).

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*