Bønnesalat med persille og hvidløg

Denne bønnesalat er utrolig nem og hurtig at lave og smager godt som tilbehør til det meste. Hvis du er presset på tid, kan du selvfølgelig købe færdige bønner på dåse, men dem man koger selv, smager nu bare lidt (meget) bedre… Personlig synes jeg, at man går på kompromis med både smag og konsistens når man vælger dem på dåse, og udvalget af færdigkogte bønner er heller ikke så stort.

At koge sine egne bønner, kræver virkelig intet arbejde. De passer jo sig selv – man skal bare planlægge sig ud af det. Det kan være en god idé at koge flere forskellige slags bønner, når man alligevel har gang i gryderne og fylde køleskabet op til resten af ugen. De holder i omkring 4 dage i køleskabet og kan bruges til rigtig meget. Smid for eksempel en håndfuld forskellige bønner ned i salaten, og du får en salat fuld af både farve, proteiner og smag.

Bønnesalat med persille og hvidløg

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

5

minutter
Klar på

1

hour 

Ingredienser

  • 4 dl (tørrede) hvide bønner eller hestebønner

  • ½ dl hakket persille

  • Til dressingen
  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. æblecidereddike

  • 1 fed hvidløg

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Kog bønnerne ifølge anvisningerne på pakken.
  • Bland ingredienserne til dressingen.
  • Hak persillen og hæld den og dressingen over de varme bønner.
  • Lad bønnerne køle af, før du spiser dem.

Notes

  • Bønnesalaten kan spises som den er eller blandes sammen med andre grøntsager til en blandet salat. Den kan holde sig i flere dage i køleskabet, så lav gerne dobbelt portion.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Antiinflammatorisk madklub - Malins Mad

  2. Kirsten Merrild

    Hvor mange dl tørrede limabønner skal jeg koge, for at de kommer til at fylde 3 dl?

    • Hej Kirsten, jeg vil tro, at du skal bruge omkring 1,5 dl tørrede bønner for at få 3 dl kogte. Men kog hellere lidt ekstra, da du sagtens kan opbevare dem i flere dage i køleskabet. De smager fantastisk i salater!

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*