Er du til plantebaseret kost? Og til sunde middage med masser af næring og smag? Så er denne veganske karry med røde linser, spinat og ristet blomkål måske noget for dig?
Lad ikke den lidt lange ingrediens-liste skræmme dig. Halvdelen af listen består at krydderier – krydderier som du med sikkerhed vil komme til at bruge om og om igen, når du først har taget hul på dem…
Grillet blomkål med linsekarry
Course: Hovedmåltider6
servings20
minutter40
minutterIngredienser
1 blomkål
3 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
1/2 spsk. paprika
1 gult løg
1 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. kanel
2 dåser hakkede tomater
10 cherrytomater
1 dåse kokosmælk
2 dl røde linser
100 g frisk spinat
salt og peber
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 210 grader
- Bland 2 spsk. olivenolie sammen med 1 fed hvidløg, paprika, salt og peber
- Skær blomkålen i små stykker og vend dem i olien
- Læg blomkålen på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 30 min indtil den er gylden og sprød
- Hak det gule løg og resten af hvidløget og steg det på svag varme i den resterende olivenolie sammen med alle krydderier.
- Tilsæt tomater, halverede cherrytomater, kokosmælk og linser. Lad det simre i ca. 20 min.
- Vend til sidst den ristede blomkål og spinat ned i gryden og smag af med salt og peber. Server med fuldkornsris.