Proteinkugler version 2.0

Nicolai kan ikke lide kokos og han bryder sig bestemt ikke om dadler. Han kan heller ikke fordrage smagen af proteinpulver, men han ELSKER disse sunde chokoladekugler. De er hurtige og nemme at lave – heldigvis, for lige så snart jeg stiller et fad ind i køleskabet, er de væk igen. Det er da lidt lækkert, at kunne spise noget der virkelig smager så godt og samtidig tilfører kroppen en masse gode ting? Kokos, kakao, havregryn, dadler…

Jeg har tidligere lavet en lignende version af disse, men denne opskrift er hermed opdateret til en version 2.0 med ekstra kokos og knas! Der er tilsat kakaonibs og det tager chokoladekuglerne lige et niveau højere, og desuden er de drysset med hakkede mandler, som giver yderlige knas. Knas, det kan vi lide!

Jeg har også lavet kuglerne uden proteinpulver, hvor jeg har erstattet proteinpulveret med kakaopulver. Det smager også godt, men desværre ikke heeelt lige så godt. Sådan en pose proteinpulver holder i flere år og kan bruges til mange ting. Så hvis du beslutter dig for at prøve, skal du nok få det brugt. (Du kan f.eks. udskifte kakaoen med proteinpulveret i denne Chokolade-smoothie med Omega-3).

Proteinkugler version 2.0

Antal

15

kugler
Forberedelse

15

minutter
Klar på

1

time 

Ingredienser

  • 100 g dadler (uden sten)

  • 1½ dl havregryn

  • 40 g Ultimate chocolate proteinpulver

  • 1 dl groft kokosmel

  • 1 spsk. jomfru kokosolie

  • ½ dl kakaonibs (reklamelink)

  • 100 g mørk chokolade, mindst 70% (til overtræk)

  • 2 spsk. hakkede mandler

Sådan gør du

  • Læg dadlerne i vand og lad dem trække i ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra dadlerne og blend dem med havregryn, proteinpulver, kokosmel og kokosolie. Bland kakaonibsene i til sidst.
  • Form dejen til 15 kugler. Smelt chokoladen over vandbad og vend kuglerne heri.
  • Læg dem på et fad med bagepapir og drys med hakkede mandler (før chokoladen stivner). Lad dem køle af i køleskabet mindst 1 times tid, før du serverer dem.

Notes

  • Aner ikke hvor længe de holder i køleskabet, da de som regel er væk i løbet af 24 timer 😉

Følg mig på Instagram

10 Kommentarer

  1. Wauw hvor ser de lækre ud! Er sikker på de er et godt, sundere alternativ til den julekonfekt, som snart finder vej til slikskålen herhjemme. Dem skal jeg da lige prøve at lave 🙂

    • Dem kan du sagtens lægge i slikskålen sammen med den øvrige julekonfekt 🙂 Og jeg synes også, det er skønt med et lidt sundere alternativ blandt alle de andre. Det er jo ikke sukker, vi mangler i julen 😉

  2. Pingback: Rawbar med lime og pistacienødder - Malins Mad

  3. Pingback: Antiinflammatorisk madklub - Malins Mad

  4. Inge Rasmussen

    Hvis man ikke lige har proteinpulver og cacaonibs, kan man så bare undlade det i opskriften…. Eller er der noget der kan erstatte det???

    • Kære Inge, du kan sagtens erstatte proteinpulveret med kakaopulver. Cacaonibs giver et rigtig lækkert ‘knas’, og du kan f.eks. forsøge at erstatte dem med hakket, mørk chokolade. Alternativt kan du lave kuglerne uden knasende chokolade, det er bare lidt spild af lækkert knas 😉

  5. Det ser lækkert ud, er dog i tvivl om du bruger tørrede eller bløde dadler i dine opskrifter?

    • Kære Tine, hvor er jeg ked af at du skulle vente så længe på svar! Måske er mit svar ikke længere relevant, men det er friske dadler jeg bruger. KH Malin

  6. Kære Malin
    De smager simpelthen så godt ! Sindsyg lækker opskrift !
    Jeg har lavet een portion, og de forsvandt i lyntempo, så nu må jeg lave en ny portion .. Så ser vi hvor længe de så holder 😁
    Tak for at dele dine opskrifter – vi er fan af dig, og ville være begejstrede hvis du ville lave en lille kogebog.
    Såå .. fortsæt endelig og de bedste hilsner, Karin

    • Kære Karin, Tusind tak for din søde besked, hvor er det dejlig at vide, I godt kan lide mine proteinkugler! Beskeder som din giver mig altid lyst til at blive ved, med det jeg laver, så tusind tak for den ‘medvind’. KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*