Gryden indeholder belugalinser og krydderierne er orientalske lidt à la Marokko. Det må blive ‘Belugalinser Marokkostyle’. Eller noget i den stil 🙂
Det er første gang jeg har kogt søde kartofler (plejer som oftest at bage dem i ovnen), og det tog lidt længere tid end forventet. Heldigvis startede jeg i god tid, så maden stod på bordet som den plejer, når flokken kom sulten hjem (eller argh, flokken og flokken – vi er jo ligesom kun tre tilbage…). Og selv om vi alle spiste godt (og jeg havde til frokost følgende dag) var der også til middag en aften mere.
Vi spiste gryderetten sammen med fuldkornsris, men hvis du er ved at være træt af ris, kan du f.eks. servere den med perlebyg, boghvede, sorghum, couscous eller sorte ris (reklamelinks) for at variere lidt. Sorte ris, er helt klart en af mine favoritter!
Find flere opskrifter med linser her
Belugalinser Marokkostyle
7
portioner30
minutter1
time15
minutterIngredienser
1 ½ dl belugalinser (reklamelink)
500 g søde kartofler
2 dl kogte kikærter
1-2 spsk. olivenolie
1 gult løg
2 fed hvidløg
50 g palmekål (eller frisk grønkål)
50 g soltørrede tomater
2 dåser hakkede tomater
2 ½ dl vand
1 tsk. kanel
1 tsk. røget paprikapulver
2 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
1 tsk. chiliflakes
Sådan gør du
- Start med at koge linserne ifølge instruktionerne på pakken (20-25 min).
- Skræl løg og søde kartofler. Hak løget og skær de søde kartofler i centimeter store tern.
- Skyl palmekålen, fjern stokken i midten og skær den i tynde strimler.
- Varm olien op i en pande og steg alle krydderier et par minutter på svag varme. Tilsæt det hakkede løg, strimlet kål og presset hvidløg – lad det hele stege yderligere et par minutter.
- Hæld tomater og vand i gryden sammen med de søde kartofler. Lad gryden simre 45-60 min, eller indtil kartoflerne er bløde.
- Tilsæt til sidst de kogte belugalinser og kikærter (skyl kikærterne godt, hvis du bruger dem på dåse) og lad det hele blive godt varmet igennem. Smag af med salt og peber.