Burritos veggiestyle

Der er så mange forskellige måder at lave burritos på. Vi har lavet dem med kylling, med skinke og med hakket oksekød. Men det er først nu, vi har lavet burritos med bønner. Og det er jo lidt synd, vi har snydt os selv i så mange år, da disse helt klart smager bedre end alle de andre! Tror du, at du vil mangle kød? Det tror jeg ikke 🙂

Disse burritos lavede vi sidste weekend hvor Marcus kom hjem, og holdt et par dage fri fra sit studie i Odense. “Den opskrift må du gerne lægge på bloggen mamma, for dem vil jeg lave når kommer hjem”. Jeg tænker opskriften er oplagt til en SU-økonomi og som mor, er det søreme dejligt at vide, sønnike gider at lave noget ordenlig mad! Hermed er Marcus ønske opfyldt og mon ikke, I er flere der kan have glæde af denne lækre opskrift!?

Burritos veggiestyle

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 4 dl kogt fuldkornsris (gerne en rest fra dagen før)

  • saft fra 2 limefrugter

  • ½ dl finthakket, frisk koriander

  • 500 g søde kartofler

  • 1 gult løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk. olivenolie

  • 3 dl kogte sorte bønner (evt. fra dåse)

  • 1 tsk. chiliflakes

  • 1 tsk. spidskommen

  • 3-4 spsk. tacosauce

  • Grøn salat til servering (gerne feltsalat)

  • En stor skål guacamole

  • 4 tortillabrød (gerne fuldkorn)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tynde stave. Vend dem i lidt olivenolie, drys med salt og grill dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter eller indtil de er møre.
  • Bland den kogte ris sammen med limesaft og hakket koriander. Smag evt. af med lidt salt og varm den lidt i microen før servering, hvis den er kold.
  • Hak løg og steg den i olivenolien sammen med presset hvidløg. Tilsæt de sorte bønner, chili, spidskommen og tacosauce. Lad det hele blive varmt og smag evt. af med lidt salt.
  • Server de lune tortillabrød med ‘koriander-risen’, de sorte bønner, salat, søde kartofler og guacamole.

Måske kan du også lige disse veganske quesadillas med spinat og bønnehummus?

En kommentar

  1. Pingback: Antiinflammatorisk kost: En miniguide for nybegyndere - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*