Jeg har en dreng, der fullkomligt elsker bladselleri. Han vil gerne have et par ‘stænger’ med i madpakken, eller et par stykker når han kommer hjem fra skolen. Jeg tror, det hører til sjældenhederne 🙂
Selv har jeg det ok med bladselleri, men det er ikke min yndlingsgrøntsag. Kikærter derimod – dem er jeg ellevild med! Jeg elsker smagen og jeg elsker at man kan lave så meget forskelligt med dem! Hvis du oplever at kikærter er ‘melede’ så prøv at koge dem selv. Det kræver virkelig ikke noget arbejde, og så bliver de bare så meget bedre (og billigere).
Salat med bladselleri og kikærter
4
Antal portioner15
minutter15
minutterSalaten tager selvfølgelig lidt længere tid at lave, hvis du selv koger kikærterne.
Ingredienser
3 dl kikærter (evt. fra dåse)
1 æble
4 stilke bladselleri
3 spsk. jomfru olivenolie⠀
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. vand
½ dl hakket persille⠀
½ dl hakkede hasselnødder
salt
Sådan gør du
- Skyl kikærterne godt, hvis du bruger dem på dåse.
- Skær æblet i tern og sellerien i tynde skiver.
- Bland olie, eddike og vand sammen og hæld dressingen over kikærterne. Hvis du selv har kogt dem, må du gerne hælde dressingen over kikærterne, når de stadig er varme.
- Bland de afkølede kikærter sammen med æble, hakkede hasselnødder og fint hakket persille.
- Smag af med salt.
Notes
- Gør det nemt for dig selv; hvis du selv koger dine egne kikærter, så kog en stor portion. De holder flere dage i køleskabet, og kan bruges til såååå mange ting.
Pingback: Ugens madplan uge 15 – Milles mad