Sprøde, veganske quesadillas med spinat og bønnehummus

Når drengene var små, spiste vi tit ‘klapsammen’ fredagaften (spørg mig ikke, hvor navnet kommer fra). Det var hurtigt og nemt, og alle kunne godt lide det = alle var tilfredse. En ‘klapsammen’ består af to tortillabrød (med lidt tacosauce, revet ost og strimlet skinke imellem) som lige vendes på panden og spises med guacamole. Hvor vi egentlig har ‘opskriften’ fra, ved jeg heller ikke – fra en eller anden ferie, tror jeg. Men vi har spist det maaaange gange gennem årene, så mange, at jeg faktisk er begyndt at trænge til en ny variant. Og gerne én med grøntsager i!

Jeg formoder, at en ‘quesadilla’ som regel burde indeholde ost, da ‘queso’ betyder ‘ost’ på spansk. Men nu har jeg forsøgt at kaste mig ud i en vegansk udgave, og så duer det med osten ligesom ikke helt. Jeg ved godt, der er veganske alternativer også til ost, men så langt er jeg ikke kommet endnu i min plantebaserede rejse. Disse veganske quesadillas smager godt også uden ost, men jeg tænker sagtens, at du kan tilføje lidt revet cheddar, hvis du er til det 🙂

De hakkede hasselnødder tilføjer ikke blot god smag og en masse næring, men også knas. Og det kan man jo næsten ikke få for meget af. Vel?

Du finder min opskrift på hjemmelavet guacamole her.

Sprøde veganske quesadillas

Portioner

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Klar på

20

minutter

Ingredienser

  • 4 tortillabrød

  • 400 g frossen spinat

  • 1 dåse sorte bønner

  • saften fra 1 stor citron

  • 2-3 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. spidskommen

  • ½ tsk. koriander

  • salt og peber

  • 4 spsk. hakkede hasselnødder

  • Tacosauce

Sådan gør du

  • Start med at tø spinaten op. Steg den langsomt på en pande uden fedt indtil vandet er forsvundet (giv den evt. et par minutter i mikroovnen til at starte med). Drys med lidt salt.
  • Lav bønnehummussen under tiden som spinaten ‘damper’: Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt i en si. Læg dem i en foodprocessor sammen med citronsaft, olivenolie, spidskommen, koriander og lidt salt & peber. Blend indtil du har en lind hummus – tilsæt evt. lidt vand hvis den er for tyk.
  • Fordel hummussen på de 4 tortillabrød og fyld derefter på med tacosauce, spinat og hakkede hasselnødder.
  • Fold tortillabrødet dobbelt og læg det i en tør stegpande (uden fedt).
  • Steg på middelstærk varme indtil brødet er sprødt og har fået lidt farve. Vend brødet og steg også på den anden side.
  • Del brødet i to stykker, og server gerne med lidt guacamole

Følg mig på Facebook

En kommentar

  1. Pingback: Burritos veggiestyle - Malins Mad - find opskriften her

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*