Rikkes rustikke rødkålssalat

Grønkål og rødkål hører julemåneden til, og bortset fra traditionel kogt rødkål og grønlangkål, er der virkelig mange andre måder at bruge kålen på. Jeg bruger tit strimlet kål i mine salater, da det giver ‘bid’ (jeg kan godt lide knas i maden 😉 ). Rødkål og grønkål pynter også godt i skålen og tilfører desuden en masse vitaminer. Og så er det guf for vores gode tarmbakterier.

Sidste jul skrev min veninde Rikke til mig og bad om opskriften på ‘den der gode rødkålssalat’. Jeg kunne simpelthen ikke komme i tanke om, hvilken salat det var, hun tænkte på, og vi skulle langt på den anden side af jul, før det slog mig! Eftersom salaten indtil da ikke rigtig havde et navn, fik den hedde ‘Rikkes rustikke rødkålssalat’.

Fødevarestyrelsen skrev tidligere i ugen et indlæg på Facebook omkring gule, tørrede abrikoser. Tørrede abrikoser indeholder så store mængder af konserveringsmidlerne sulfitter at et barn som vejer 30 kg, allerede efter 2 abrikoser kan komme til at overskride det acceptable daglige indtag for sulfitter og det kan medføre allergiske reaktioner. Fødevarestyrelsen anbefaler derfor at man køber økologiske abrikoser til børn. Når jeg læser det, får jeg heller ikke den store lyst at spise for mange af dem, og tænker at jeg fremover vil prioritere de økologiske – selvom de ikke er helt så farveglade i en salat…

Rikkes rustikke rødkålssalat

Ingredienser

  • 1 dl speltkerner

  • ½ liter fintsnittet rødkål

  • ½ dl hakkede (gerne økologiske) abrikoser

  • ½ dl hakkede hasselnødder

  • Til dressingen
  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 2 tsk. akaciehonning

  • 1 tsk. spidskommen

  • salt/peber

Sådan gør du

  • Kog speltkernerne ifølge anvisningerne på pakken. Lad dem køle af
  • Snit rødkål fint (gøres nemt med en ostehøvl), hak hasselnødder og skær abrikoserne i små tern. Bland det hele sammen
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld det over salaten.

Notes

  • Salaten smager godt som tilbehør til for eksempel kylling eller laks. Den passer også perfekt som madpakke – både til kontoret, skolen eller til skovturen. Bland en dåse tun, en håndfuld bønner eller lidt strimlet kylling i salaten, så har du et komplet måltid.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Fastfood my way - Malins Mad

  2. Pingback: Rosenkålssalat med granatæble og sesamfrø - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*