Konfekt med dadler og appelsin

Hvad dufter julen af? Julen er forbundet med rigtig mange dufter, men det første jeg tænker på er nok kanel, ingefær og nelliker – duften af brunkager og pebernødder. Men jeg tænker også på duften af appelsiner og mandariner, hyacinter og stearinlys, gløgg, mos og gran. Jeg elsker julens dufter og helst alle sammen i en herlig kombination med hinanden.

Denne julkonfekt får ikke hjemmet til at dufte, men de smager af jul, da de er bagt med de samme krydderier. Jeg har ikke tænkt at gå på kompromis med det traditionelle julebag – vores hjem skal også dufte af nybagte småkager når vi nærmer os d. 24! Men som regel begynder julehyggen jo allerede i november, så frem til jul, hygger vi mest med lidt sundere alternativer. Men det betyder ikke, at vi går på kompromis med noget som helst – disse små julekonfekter smager ikke mindre end himmelsk sammen med aftenkaffen.

Denne opskrift er også med i min e-bog med antiinflammatoriske opskrifter på kager og andet godt til kaffen.

Konfekt med dadler og appelsin

Antal

15

stykker
Forberedelse

30

minutter
Færdige på

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • 175 g dadler

  • 2 dl mandler

  • 2 spsk. kokosolie

  • 1 tsk. ingefær

  • 1 tsk. kanel

  • ½ tsk. kardemomme

  • ½ tsk. nelliker

  • ½ tsk. vaniliepulver (reklamelink)

  • Til topping
  • 80 g mørk chokolade (evt. sukkerfri)

  • 2 spsk. saft fra appelsin

  • 1 spsk. kokosolie

  • Revet appelsinskal

Sådan gør du

  • Start med at riste mandlerne i en tør stegepande.
  • Smelt kokosolien.
  • Fjern stenene fra dadlerne og læg dem i en blender sammen med mandler, kokosolie og krydderier. Hvis ikke du har en blender, kan du også hakke det hele sammen på et skærbræt.
  • Tryk massen ud i en lille form med bagepapir.
  • Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt kokosolie og appelsinsaft. Rør det hele forsigtig sammen.
  • Hæld chokoladen over kagen og drys derefter med revet appelsinskræl.
  • Lad dem stivne i fryseren i en times tid og skær derefter massen i passende stykker. Opbevar dem i en beholder i fryseren eller i køleskabet.

4 Kommentarer

  1. Hej
    Kan man erstatte kokosolien i konvent med dadler med en “smørbar”- hvis man nu spiser mælkeprodukter.

    • Hej Inge, jeg har selv ingen erfaring med ‘smørbar’ da jeg ikke selv bruger det, men umiddelbart vil jeg tro, at du kan erstatte kokosolien med det 🙂

  2. Sanne Christiansen

    Skal mandlerne smuttes / afskalles eller er det lige meget ?

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*