Ovnbagte æbler med krydderurter

Hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget tidligere? Det var jo SÅ nemt og blev SÅ godt – et par æbler, lidt krydderier og så ind i ovnen. Mange af os er måske ikke så meget for at tænde ovnen for at ‘kun’ lave en portion ovnbagte æbler lige nu, men jeg kan anbefale dig at lave dem sammen med noget andet, hvis du alligevel har tændt for ovnen. En idé skulle f.eks. kunne være at lave en hel plade med ovnbagte grøntsager og samtidig smide et stykke laks eller et kyllingebryst på pladen. Det er både nemt og hurtigt. Og sundt og lækkert. Og… Et rigtig festmåltid! Og nå jo, glem ikke at lave et par bagte hvidløg, nu du er i gang!

Lige nu er der jo æblesæson i Danmark, og hvis du mangler inspiration til æblerne i haven, har du måske også lyst til at lave en omgang Svensk æblekage med kanel og hasselnødder? Eller måske denne Overnight oats med æble og kanel? Og mine Æblechips med lakridspulver, bliver du jo næsten nødt til at prøve, nu du alligevel har gang i ovnen 😉

Ovnbagte æbler med krydderurter

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdige på

45

minutter

Ingredienser

  • 4 æbler

  • 2 spsk. balsamico

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. timian

  • 1 tsk. rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Vask æblerne, skær dem i halve og fjern kernerne. Læg dem i et ovnfast fad.
  • Bland ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over æblerne.
  • Bag æblerne i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil de er møre.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*