Svensk æblekage

For mig er det her en rigtig, svensk æblekage – lune æbler med smag af kanel og hasselnødder. Definitionen af en dansk æblekage er for mig en kold æblekage – noget jeg virkelig elsker, og noget min svigermor er verdensmester i at lave. Når jeg selv laver æblekage bruger jeg som regel denne opskrift eftersom den udover at smage fantastisk, også er utroligt hurtig og nem at lave. Den kan forberedes i god tid og blot lunes, når man skal spise den. En lille portion vaniljeis smager virkelig godt til.

Den originale opskrift har jeg fået af min mor. Hun sendte den til mig med fax, den gang vi boede i Spanien 1997. Jeg har stadig faxen siddende i min opskriftsmappe 🙂

I den oprindelige opskrift skal der bruges rasp, sukker og smør. Jeg har lavet lidt om på opskriften for at få den at passe bedre ind i den måde vi spiser på hjemme hos os. Der er ikke ret meget sukker der skal bruges, så hvis ikke man har stevia hjemme, kan man sagtens bruge almindelig sukker. Personligt bryder jeg mig ikke om at bruge hvidt, raffineret sukker, og jeg bruger som regel tørret frugt til at søde med. Men lige til denne opskrift, virkede ‘Stevia Sweet drys-let‘* som et mere oplagt valg. Det er første gang jeg bruger produktet, og jeg synes det fungerede rigtig fint som erstatning til sukker.

Hvis du ønsker at vide lidt mere om hvad stevia egentlig her, kan du læse om det her.

Måske har du også lyst at prøve min blåbærtærte med knas?

(*Indlægget indeholder reklamelinks i form af ‘affilate links’. Det betyder, at du som kunde betaler det samme for produktet ved evt. køb, men jeg får en lille procentandel af salget. Dette er en måde for at mig at finansiere min blog og nyhedsbrevet.)

Svensk æblekage

Portioner

6

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 4-5 søde æbler

  • 3/4 dl blendede havregryn

  • 1 tsk. kanel

  • 1-2 spsk. stevia* (eller sukker/birkesukker)

  • Et par spiseskeer kokosolie

  • ½ dl hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Smør et ovnfast fad med lidt kokosolie.
  • Læg æblebådene i formen på skift med stevia, kanel, blendede havregryn og hakkede hasselnødder. Afslut med at lægge et par spsk. kokosolie over i små ‘klatter’ og stil fadet i den varme ovn.
  • Bag æblekagen i ca. 30 minutter og lad den køle lidt af, før du serverer den.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*