Fuldkornspasta med svampesauce

Jeg bliver grøn af misundelse, når kurverne på de sociale medier i denne tid fyldes med svampe. Jeg havde ønsket, at min fryser bugnede at skovsvampe, men jeg ved ikke hvorfor, jeg kan bare ikke komme af sted. År efter år planlægger jeg en tur i svampeskoven, men den bliver aldrig til noget…

Jeg er lige så dårlig til at fylde spanden med brombær, når det er den tid, og hindbærerne formår jeg heller ikke at få i fryseren. Jeg har nok ikke rigtig den tålmodighed der skal til, og så er jeg lidt for glad for bær. De ryger nemlig direkte i munden – kan simpelthen ikke styre mig – og så bliver der ikke nogen tilbage til fryseren.

Så er det jo heldigt, at man kan købe sig til næsten det hele (selvom jeg nu havde foretrukket at det var egen høst). Svampe køber jeg ofte tørrede, da de holder længe og derfor er gode til at altid have hjemme. De kan bruges til rigtig meget (f.eks. til denne Cremede svampesuppe med rodfrugter) og kantareller og Karl Johan er favoritterne her hjemme. Denne opskrift har jeg lavet med en pose tørrede Karl Johan, men man også bruge f.eks. helt almindelige champignoner. Hvis du bruger tørrede svampe, skal du huske, at lægge dem i blød i vand mindst 30 minutter før du skal bruge dem. Hvis du bruger friske svampe, skal de skylles ordentligt og skæres i mindre stykker.

Er du vild med pasta? Så kan du måske også lide min helt egen favorit, denne grønkålspasta? Den er om muligt endnu hurtigere at få på bordet.

Fuldkornspasta med svampesauce

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

20

minutter

Ingredienser

 • 50 g valnødder

 • 50 g cashewnødder

 • 2½ dl havredrik

 • 300 g svampe (modsvarer ca. 30 g tørrede)

 • 1-2 spsk. olivenolie

 • ½ rødløg

 • Revet skal fra 1 økologisk citron

 • 1 fed hvidløg

 • 1 dl revet parmesan

 • tørret chili

 • salt & peber

 • presset citron

 • 300-400 g fuldkornspasta

Sådan gør du

 • Læg svampene i en skål med kold vand i mindst 30 minutter, hvis du bruger tørrede svampe. Lad dem dryppe godt af, før du skal bruge dem. (Læg dem evt. i blød allerede om morgenen, så er de klare til at bruges til aftenmaden). Hvis du bruger champignoner eller anden frisk svamp, skyl dem ordentligt og skær dem i mindre stykker.
 • Kog pastaen al dente ifølge instruktionerne på pakken.
 • Blend valnødderne og cashewnødderne sammen med havredrikken til en ‘nøddemælk’. Stil til side.
 • Steg svampene i olivenolien sammen med fint hakket rødløg, presset hvidløg og citronskal i en lille gryde. Hæld nøddemælken i gryden og tilsæt revet parmesan. Smag af med chili, salt og peber og friskpresset citron.
 • Servere svampesaucen med den kogte pasta og evt. en lille skål med revet parmesan, citron skåren i både og lidt ekstra chili, til dem der kan lide stærk mad.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*