Knækbrød med jordskokker

Endnu en omgang knækbrød her på hjemmesiden – jeg kan simpelthen ikke få nok! Denne gang har jeg lavet en opskrift på knækbrød med jordskokker.

Jordskokker er en af de rodfrugter, der deler vandene: Enten elsker man dem (som jeg), eller også kan man slet ikke fordrage dem. Hvis du er på “hold jordskokker,” vil du elske disse knækbrød! Men selv hvis du ikke er på dette hold, er der stadig gode chancer for, at du kan lide dem. Jeg har testet dem herhjemme, og selv min søn, som normalt ikke kan fordrage smagen af jordskokker, kunne rigtig godt lide dem. Det er som om, jordskokkerne giver en let nøddeagtig smag til brødet uden at dominere. Er du bare lidt nysgerrig, så prøv dem!

Udover jordskokker indeholder disse knækbrød en masse forskellige slags kerner og frø. Hvis ikke du tåler gluten, kan du skifte fuldkornshvedemelet ud mod boghvede.

På hjemmesiden finder du flere opskrifter på knækbrød, så måske har du også lyst til at prøve nogle af de andre:

Og du ved vel godt, at du har mulighed for at følge mig på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til Antiinflammatorisk kost

Knækbrød med jordskokker

Forberedelse

10

minutter
Færdige på

1

time 

Ingredienser

  • 1 dl fintrevne jordskokker

  • ½ dl solsikkekerner

  • ½ dl chiafrø

  • 1 dl græskarkerner

  • ½ dl sesamfrø

  • 1½ dl fuldkorns hvedemel

  • 1 dl havregryn

  • 1 tsk. salt

  • ½ dl olivenolie

  • 1 dl varmt vand

  • flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Riv jordskokkerne fint og bland den sammen med alle tørre ingredienser.
  • Bland de tørre ingredienser sammen med olivenolie og varmt vand.
  • Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og fjern det øverste, når dejen ikke kan rulles tyndere ud (græskarkernerne i dejen sætter standarden 😉 )
  • Drys lidt flagesalt over dejen og bag brødet i ovnen 20-25 minutter, eller indtil det virker sprødt og har fået en gyldenbrun farve. Sluk for ovnen og lad brødet stå en halvtimes tid i den slukkede ovn.
  • Lad det køle af på en rist, og knæk det i mindre stykker. Opbevar i tæt beholder i rumstemperatur.

4 Kommentarer

  1. Hejsa.
    Jeg har lavet de lækre knækbrød, dog uden jordskokker.
    De smuldrede let, ved du hvad jeg kan gøre for at det holder sig bedre sammen?
    Mvh Maja

    • Åh, hvor irriterende! Jeg har aldrig haft problemer med at de ikke holder sammen, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal komme med af gode råd. Knækbrødet er meget sprødt og smuldrer nemmere end f.eks. de hårde knækbrød, man køber.

  2. Laila Kristensen

    Hejsa.
    Har bagt dine knækbrød med jordskokke idag. Jeg har også oplevet at mit knækbrød smuldrer, når jeg har prøvet andre opskrifter. Idag lod jeg græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø og chiafrø stå et stykke tid med vandet (som var kogende varmt). Da alle ingredienser til sidst var i skålen, samlede jeg det til en fast masse med hænderne, inden jeg rullede dejen ud som anvist i din opskrift. Det lykkedes!! Har nu det fineste HELE knækbrød – som jo smager fantastisk !!

    • Fantastisk!! Det var et godt tips som andre sikkert også kan bruge – så tusind tak for at du ville dele! Og jeg er glad for at du kunne lide opskriften med jordskokker 🙂 KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*