Pas på, nu bliver det lidt langhåret. Grønkålsbøffer. Hvis jeg havde hørt mig selv for et par år siden, havde jeg tænkt: Ehj, nu stopper hun! Hvor sundt behøver det lige at blive! Grønkålsbøffer!?
I dag sidder både manden og jeg og hummer i takt over hvor godt det faktisk er. Og gæt hvad manden sagde da han havde spist op? ‘Jeg mangler overhoved ikke kød til sådant et måltid‘! Hvis du havde fulgt med på min rejse fra start hvor der var et ‘behov’ for at spise kød 7 dage om ugen, 2 gange om dagen, havde du forstået, hvilken sejr det er! Måske oplever du noget af det samme der hjemme? Mit bedste råd, giv ikke op 😉
Det har ikke været drengene der har været svære at få vendt i denne kamp, det er søreme gemalen. Drengene har været åbne for vegetariske måltider helt fra start, og de har helt klart en moderne tilgang til mad. Ham ‘den gamle’ (ehj, undskyld skat) har været noget sværere at konvertere og derfor, er det en kæmpesejr og en kæmpelettelse for mig, når han afslutter et vegetarisk måltid med disse ord! For det er lidt nemmere at få dagens måltider at hænge sammen, hvis man spiser det samme.
Når det er sagt, vil jeg lige tilføje, at uanset hvad Henrik eller resten af familien ønsker, så vil jeg gerne spise vegetarisk et par gange om ugen. Så hvis ikke Henrik havde været positivt indstillet til det måltid, havde jeg simpelthen stegt et kyllingebryst til ham. For på samme måde som jeg vil stå på min ret at spise plantebaseret, synes jeg også at han skal have lov at stå på sin ret at spise kød. En gang imellem altså! 😉
Vi spiste grønkålsbøfferne sammen med denne lækre, sprøde rødkålssalat med fetaost – det blev en fantastisk kombination af farve og smage! Men Rikkes rustikke rødkålssalat vil helt klart også smage lækkert dertil.
Hvis du ønsker mere inspiration til antiinflammatorisk kost, er du velkommen at følge med på Instagram!
Grønkålsbøffer med søde kartofler
6
bøffer20
minutter1
timeIngredienser
500 g søde kartofler
150 g grønkål
½ dl quinoa
1 dl havregryn
Et par cm frisk ingefær
Skal fra 1 økologisk citron
1 tsk. sambal oelek
½ tsk. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask de søde kartofler og skær dem i halve. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter eller indtil de er møre og tag dem derefter ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Fjern skrællen og mos kartoflerne med en gaffel.
- Kog quinoaen ifølge instruktionerne på pakken, normalt omkring 10-20 minutter. Hæld vandet fra.
- Skyl grønkålen ordentligt og hak den fint med en kniv. Bland den hakkede grønkål sammen med de mosede kartofler, den kogte quinoa, havregryn, revet ingefær, revet citronskal, sambal oelek og salt.
- Form ‘farsen’ til 6 bøffer og steg dem på begge sider i en stegepande på middelstærk varme i olivenolie, indtil de er lidt sprøde. Server gerne med en krispig rødkålssalat.