Jeg elsker salater der mætter og hjemme hos os, spiser vi ofte en stor, blandet salat som eneste tilbehør til f.eks. fisk og kylling. Det kræver dog at salaten er grov og at den mætter ordentligt. Icebergsalat og tynde skiver agurk er ikke vejen frem, hvis du ønsker at erstatte din pasta eller dine kartofler med en salat. Denne rødkålssalat med feta, derimod…
Kål i alle former mætter godt (for få kalorier) og er noget af det vi skal spise rigtig meget af, når vi spiser en antiinflammatorisk kost. Kålen ligger helt i bunden af den antiinflammatoriske kostpyramide og ifølge de kloge, skal vi spise helt op til 200 gram om dagen. Denne salat baseret på rødkål hjælper dig godt på vej mod de 200 gram!
Har du brug for mere inspiration til opskrifter med kål? Så se lige her.
Følg mig gerne på Instagram
Rødkålssalat med feta
4
portioner15
minutter15
minutterIngredienser
500 g fint snittet rødkål (brug gerne en ostehøvl)
1 dl tranebær
1 granatæble
1 dl hasselnødder
75 g feta
- Dressing
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
2 tsk. akaciehonning
1 tsk. spidskommen
salt/peber
Sådan gør du
- Snit rødkålen fint (gerne med en ostehøvl) og læg den i en skål.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille gryde og lad den koge op. Hæld den varme dressing over rødkålen og vendt kålen godt.
- Bland kålen sammen med tranebær, granatæble, hakkede hasselnødder og fetaost.