Dadelkugler med mint

Kender I det, når man vågner mit i natten og ikke kan falde i søvn igen? Tankerne kværner rundt og den ene tanke er mere irrelevant end den anden, men der er simpelthen ingen stopknap! Sådan har jeg det en gang imellem, og som oftest kommer der ikke noget godt ud af det. Men en gang imellem, sker det… 😀

For 14 dage siden havde jeg en af disse ret forfærdelige nætter! Tankerne fløj frem og og tilbage og på et tidspunkt begyndte jeg at tænke på den olivenolie jeg købt for noget tid siden, men ikke rigtig fået brugt. Pludselig – kl. 03 – vidste jeg hvad jeg ville bruge olien til! Chokoladekugler à la ‘After Eight’ – eller dadelkugler med mint. Jeg elsker mørk mintchokolade og jeg havde alle ingredienser hjemme. At det så gik yderligere 14 dage før jeg fik prøvet opskriften af, skyldes dovneskab. Nu har jeg ført idéen ud i det virkelig liv og det er jeg faktisk ret glad for – de blev lige så lækre som jeg forstilte mig den nat alene i mørkeret 😉

Min og restens af familiens sunde favorit har længe været disse proteinkugler. Men jeg har lidt på fornemmelsen, at proteinkuglerne nu må dele førstepladsen med disse dadelkugler med mint.

Ønsker du mere inspiration til antiinflammatorisk kost? Så følg meget gerne med på Instagram:

Dadelkugler med mint

Antal

15

styk
Forberedelse

15

minutter
Færdige på

1

time 

Ingredienser

 • 100 g dadler (uden sten)

 • 1½ dl havregryn

 • 1 spsk. kakaopulver

 • 1 dl groft kokosmel

 • 1 spsk. olivenolie med mynte

 • ½ dl kakaonibs (reklamelink)

 • 80g mørk chokolade med mint, mindst 70% (til overtræk)

Sådan gør du

 • Læg dadlerne i vand og lad dem trække i ca. 10 minutter.
 • Hæld vandet fra dadlerne og blend dem med havregryn, kakao, kokosmel og olivenolie. Bland kakaonibsene i til sidst.
 • Form dejen til 15-20 kugler. Smelt chokoladen over vandbad og vend kuglerne heri.
 • Læg dem på et fad med bagepapir. Lad dem køle af i køleskabet mindst 1 times tid, før du serverer dem.

2 Kommentarer

 1. God dag
  Er lige started med at spise efter anti inflammatorisk kost, og mangler noget lækkert til at have med på camping. kan jeg lave disse dadlekugler uden olivenolie med mynte, måske erstatte med almindelig olivenolie og lidt mynteekstrakt? Og kakaonibs er det afgørende for smag og tekstur på kuglerne

  • Hejsa, god idé at tage kuglerne med på camping 🙂 Jeg tænker absolut at du kan skifte olien ud mod det du foreslår, eller evt. med hakket mørk chokolade med myntesmag? Kakaonibsene er ikke afgørende, men personligt synes jeg det er rigtig lækkert med lidt ‘knas’. Hvis du hakker mørk chokolade i, slår du et par fluer et et smæk da du får både smagen og knaset med 😉

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*