Hvis jeg nu afslører, at du i denne opskrift skal massere din grønkål med en lækker olie og en moden avocado – synes du så at jeg er helt skør? Det lyder jo lidt underligt – og meget klistret – men det er virkelig en god måde at få den lidt stride grønkål at blive blød og spisevenlig på. Jeg har til opskriften valgt en lækker citronolivenolie da den passer glimrende til både appelsin og grapefrugt. Hvis ikke du er den heldige ejer af en citronolie, kan du bruge en god olivenolie og rive lidt skal fra en økologisk citron i olien.
Denne grønkålssalat med avocado og citrus smager godt som ‘eneste tilbehør’ og kan snildt erstatte pasta, ris eller kartofler. Vi lavede salaten sammen til min citronfisk, og det var virkelig en let og lækker kombination. Fastfood af bedste slags! Eller server den med et stykke ovnbagt laks! Det er både et nemt og sundt måltid som er hurtigt at tilberede.
Følg mig gerne på Instagram
Grønkålssalat med avocado og citrus
4
portioner10
minutter10
minutterIngredienser
300 g frisk grønkål
2 modne avocadoer
1-2 spsk. citronolivenolie
lidt salt
2 appelsiner
1 rød grape
½ dl græskarkerner
Sådan gør du
- Skyl og tør grønkålen rigtig godt. Fjern stokken og del bladene i mindre stykker.
- Læg grønkålsbladene i en skål sammen med avocado, olie og salt og brug dine hænder til at massere grønkålen indtil den bliver blød og avocadoen er helt moset.
- Skær appelsin og grapefrugt i tern og bland det ned i salaten.
- Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og drys dem til sidst over salaten.