Hvis ‘bare’ du har sørget for hjemmelavet marcipan og hjemmelavet nougat, er disse fine juletræer lynhurtige at lave. Du kan selvfølgelig ‘snyde’ og lave dem af købt marcipan og nougat, men så er jeg ikke sikker på, de bliver helt så sunde. Købt nougat og marcipan er ofte fyldt med sukker hvor den hjemmelavede fremfor alt indeholder hasselnødder og mandler. Raffineret sukker undgår jeg helt gennem at søde dem med dadler. Det er også muligt at dyppe dem i sukkerfri chokolade, hvis man ønsker at gå all-in.
Julekonfekt med nougat og marcipan
30
minutter1
timeIngredienser
1/2 portion hjemmelavet nougat
1/2 portion hjemmelavet marcipan
50 g mørk chokolade 70 %
Sådan gør du
- Rul marcipan og nougat tyndt ud (ca. 5 mm) og læg dem ovenpå hinanden.
- Skær former af juletræer med en skarp kniv og sæt en tandstikke i den brede ende.
- Smelt chokoladen over vandbad og dyb juletræerne i chokoladen.
- Stil dem i køleskabet (sæt dem evt. i et halvt æble) og lad dem køle af, før du serverer dem.