Marcipan sødet med dadler?! Ja, hvorfor ikke? Gennem at søde marcipanen med dadler undgår du raffineret sukker og får i stedet tilføjet lidt ekstra kostfiber, mineraler og vitaminer (kalium, calcium, jern og magnesium samt A-, C-, og B-vitaminer) til din marcipan. Grunden til den mørke farve, sammenlignet med den marcipan vi køber, er blandt andet de mørke dadler. Men jeg har også valgt at ikke smutte mandlerne, da det giver lidt mere smag af mandler. Du kan sagtens smutte mandlerne, hvis du ønsker en lysere marcipan.
Følelsen af at spise en marcipan som kun indeholder mandler og dadler, giver en ret god følelse. Ingen sukker og ingen konserveringsmiddel. Og ingen abrikoskerner, som nogle producenter vælge at drøje marcipanen med. Og det er jo så NEMT, at lave den selv!!
Brug f.eks. marcipanen til denne skønne konfekt, hvor du også får brug for lidt hjemmelavet nougat (også uden tilsat sukker så klart. Eller form marcipanen til små økologiske frilandsgrise 😉 som du evt. kan dyppe i smeltet, mørk chokolade.
Marcipan sødet med dadler
15
minutterIngredienser
100 g mandler
40 g dadler (uden sten)
2 spsk. kogende vand
Sådan gør du
- Blend mandlerne til fint mel og læg dem i en lille skål.
- Blend dadlerne med de kogende vand og bland dem derefter sammen med de blendede mandler.
- Arbejd sammen til en dej og læg den i køleskabet indpakket i husholdningsfilm.
- Når den er kølet af, kan du bruge marcipanen på samme måde, som du normalt bruger marcipan.