Jeg har fundet inspiration til denne opskrift hos en af danmarks store producenter af marcipan og nougat. Men i min jagt på sundere alternativer, fik jeg lavet denne konfekt – uden tilsat sukker. Og der er overhoved ikke gået på kompromis med smagen – tværtimod!
Du skal bruge 75 g hjemmelavet nougat. Du kan evt. lave en større portion nougat og bruge en del af den til denne konfekt og spise resten som den er. Så har du allerede sørget for to slags konfekt – af den helt sunde slags.
Konfekt med marcipan
18
stykker15
minutter1
hourIngredienser
75 g hjemmelavet nougat
75 g marcipan uden tilsat sukker
40 g mørk chokolade (evt. uden tilsat sukker)
½ dl mandler
Sådan gør du
- Hak mandlerne og bland dem sammen med den afkølede nougat.
- Rul nougaten ud til en rektangel – ca. ½ cm tyk.
- Rul marcipanen ud i rektangel i samme størrelse og læg den ovenpå nougaten.
- Smelt chokoladen over vandbad og bred den ud over marcipanen. Lad konfekten køle af før du skærer den i mindre stykker.
Notes
- Hvis du vil slippe for både sukker og sødemidler, kan du også lave din egen marcipan med mandler og dadler. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men det bliver helt klart et af julens projekter. Jeg fået anbefalet denne opskrift. Tak, Anissi 🙂