På bloggen ligger i forvejen en opskrift på hummus med spinat og en opskrift på hummus med jordskokker (min egen favorit). Og hermed kompletterer jeg samlingen med en hummus med ‘grillet’ aubergine og hvidløg. Den er slet ikke så tosset…
Her hjemme forsvinder en skål med hummus med det samme. Vi spiser det som tilbehør til kylling eller falafel, som pålæg på rugbrød eller til at dippe gulerødder i. Hvis jeg laver en skål med hummus og skræller et par gulerødder og lægger i køleskabet, ved jeg at min normalt lidt dovne teenager får noget godt at spise. Og heldigvis kræver det jo ikke mere end 10 minutters arbejde at lave sådan en portion hummus…
Aubergine hummus
10
minutter40
minutterIngredienser
1 aubergine
2 fed hvidløg
200 g kogte kikærter (evt. fra dåse)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
saften fra en presset citron
½-1 tsk. smoked paprika
salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Vask auberginen og del den på langs. Læg den på en bradepande med skindet op ad. Pak de to fed hvidløg ind i lidt sølvpapir og læg dem ved siden af auberginen. Stil bradepanden midt i ovnen og bag grøntsagerne i ca. 30 min eller indtil auberginen er mør.
- Lad auberginen køle lidt af og skrab derefter indholdet ud med en ske. Læg det i en food processor.
- Skyl kikærterne grundigt, hvis du bruger dem fra dåse, og læg dem sammen med aubergine og resten af ingredienserne/krydderierne i food processoren. Blend det hele til en lind hummus – tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes den er for tyk. Smag af med lidt mere salt, citron, spidskommen eller smoked paprika hvis du ønsker.