Kyllingefrikadeller med jordskokker

Hvis du spørger mig, er det her verdens bedste frikadeller. Hvis altså man kan lide jordskokker. Jeg eeeelsker jordskokker og derfor eeeelsker jeg også disse frikadeller. Farsen består af halvdelen hakket kylling og halvdelen jordskokker. Og de smager meget af det sidstnævnte.

Hvordan Søren jeg kom på idéen at blande jordskokker i farsen i sin tid, kan jeg ikke huske. Højst sandsynlig fandt jeg pludselig ud at vi blev flere til middagen end forventet, og løste problemet på denne måde, da der ikke var fars nok. Opskriften skrev jeg op på en lille post-it-seddel som sidder i min opskriftsmappe. Men nu kommer opskriften altså på bloggen, før teksten på post-it-sedlen når at falme helt 😉

Jeg vælger altid økologiske jordskokker for at slippe skrælle dem. Jeg vasker dem godt med en børste og så river jeg hele jordskokkerne med skræl. Derefter skal de bare blandes sammen med kylling, æg og hakkede hasselnødder – og så er de nærmest færdige! Dig der kender mig fra tidligere er nok ikke i tvivl om, hvorfor jeg blander hasselnødder i farsen. Udover at de tilføjer sunde enkeltumættede fedtsyrer tilføjer de jo også knas. Og knas, det kan vi li’!

Jordskokker kan være lidt hårde ved maven, og hvis du ved, du er følsom overfor dem, kan du reducere mængden lidt.

Kyllingefrikadeller med jordskokker

Portioner

5

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

 • 400 g hakket kylling

 • 500 g økologiske jordskokker

 • 1 dl hakkede hasselnødder

 • 1 æg

 • 1 tsk. salt

 • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

 • Vask jordskokkerne godt, riv dem fint og bland dem sammen med den hakkede kylling og resten af ingredienserne.
 • Rul farsen til frikadeller og steg dem i en stegepande i lidt olivenolie, ca. 10 minutter eller indtil de er gennemstegt.

4 Kommentarer

 1. Lavede kyllingedeller med jordskokker i går og ja de smager MEGET af skokkerne!!
  Og SÅ godt bryder jeg mig ikke om dem… men det hjælper at komme lidt mere salt i og så kom jeg en del frisk estragon i også.
  Man kunne evt også komme andre krydderier i… hvis man som jeg ikke er ellevilde med jordskokke smagen.
  Bare et lille velment pip fra mig.
  Kærligst Jette

  • Hej Jette, ja du har ret – de smager rigtig meget af jordskokker, og måske også for meget, hvis ikke man som jeg er helt vild med dem 😉 Du kan evt. halvere mængden jordskokker, hvis du synes de overtager, og i stedet tilføje lidt revet squash, gulerødder eller andre grøntsager. Eller du kan simpelhen skrue lidt op for kyllingen og ned for jordskokkerne og spise flere grøntager ved siden af. Tak for din kommentar og for dit lille pip 🙂

 2. De er fantastiske. Faste, saftige og fyldt med smag. Jeg synes bestemt ikke, at jordskokkerne overdøver kyllingen. Jeg vil nærmere sige, at jordskokkerne giver kyllingen karakter (kylling kan god være lidt flad i smagen, synes jeg).
  Jeg er i gang med at tilberede en ny portion. Denne gang prøver jeg at tilsætte lidt citronskal – og -saft. Måske skulle jeg også prøve med lidt hvidkål, som “trænger” til at blive brugt

  • Kære Kirsten, mange tak for din kommentar! Jeg synes lige som du, at jordskokkerne giver den ret smagsløse kylling en lækker smag. Men nu eeelsker jeg også smagen af jordskokker og kan ikke få for meget. Og hvor er det skønt at høre, du har lyst at eksperimentere videre på opskriften. Jeg er sikker på, der kommer mange spændende opskrifter på kyllingefrikadeller ud af det. KH Malin

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*