Falafel med gulerødder

Falafel er et godt bud på et plantebaseret måltid. Kikærterne er rige på proteiner, og derudover, indeholder disse falafler også gulerødder og løg, som bidrager med lidt ekstra til ‘grøntsags-kontoen’. De er både nemme og hurtige at lave – lav gerne dobbelt portion, så har du også til madpakken eller til en middag i morgen.

Hvis du vil have et godt bud på et lækkert tilbehør, kan jeg varmt anbefale en tabouleh og måske også en hummus (med eller uden jordskokker)…

Falafel med gulerødder

Servings

4

servings
Prep time

30

Cooking time

40

Ingredienser

  • 200 g gulerødder

  • 50 g løg

  • 1 fed hvidløg

  • 0,5 tsk. spidskommen

  • 0,5 tsk. koriander

  • 0,5 tsk sambal oelek

  • 1 dåse kikærter

  • 15 g blendede havregryn

  • 1 æg⠀

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 250 grader
  • Riv gulerødderne og hak løget fint
  • Steg det sammen med presset hvidløg i lidt olivenolie
  • Tilsæt spidskommen, koriander og sambal oelek og lad krydderierne stege med et par minutter
  • Blend kikærterne fint og bland dem sammen med æg, havregryn og de stegte grøntsager
  • Smag til med salt og peber
  • Form massen til små kugler (brug gerne en spiseske til hjælp) og læg dem på bagepapir på en bageplade
  • Steg dem i ca. 20 min indtil de har fået en gylden farve
  • Servér med en stor salat og evt. fuldkornsris eller couscous.

2 kommentarer

  1. Pingback: Falafel med hasselnødder - Malins Mad - nem opskrift

  2. Pingback: Ingefærshot med gurkemeje - Malins Mad - en god start på dagen!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*