Græskarsuppe med ristede kikærter

Min søde veninde kender mig så godt! Det er derfor ikke sjældent hun har en kasse økologisk grønt med fra den lokale landmand, når hun kommer og besøger mig. Blomster, chokolade og rødvin – gerne 🙂 – men lokalt dyrkede, økologiske grøntsager slår det meste. Sidste år fik jeg enorme squash som jeg var lidt udfordret på at få brugt men det lykkedes at få det hele spist, og der kom da også et par gode opskrifter ud af den gave, f.eks. en vegetarisk fuldkornslasagne og stegt squash med feta.

Sidste weekend havde hun igen en kasse med, og i den lå blandt andet en hokkaido. Og dem elsker jeg! Det er bare noget helt specielt hyggeligt over lige disse græskar og så er de nemme at bruge. Jeg havde lyst til en kødfri dag så den hokkaido måtte stå model til en omgang suppe tirsdag aften. Samtidig fik jeg brugt en del grøntsager fra køleskabet, og det endte med at blive en smuk, cremet efterårssuppe fuld af smag. Vi toppede den med ristede kikærter for at få lidt flere proteiner og dagen efter spiste jeg den til frokost med lidt ristede græskarkerner. Og jeg lavede en stor portion, så i aften bliver den varmet op og serveret med en skål håndpillede rejer og flere ristede græskarkerner.

Nu hvor du snart står tilbage med en halv hokkaido, har du måske lyst at prøve disse hokkaidokugler med kakaonibs eller dette græskarmos med rodfrugter.

Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til Antiinflammatorisk kost.

Græskarsuppe med ristede kikærter

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

1

time 

Ingredienser

  • ½ hokkaido

  • 250 g søde kartofler

  • 250 g friske tomater

  • 150 g gulerødder

  • 1 gult løg

  • Et par spsk. olivenolie

  • salt

  • 1 dl røde linser

  • 750 ml grøntsags bouillon

  • 1 par cm ingefær

  • 1 fed hvidløg

  • friskkværnet sort peber og evt. lidt salt

  • Ristede kikærter
  • 1 dåse kikærter

  • 1 spsk. olivenolie

  • lidt salt

  • paprikapulver (evt. smoked) eller andet krydderi

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl grøntsagerne og skær dem i både eller tern. Læg dem på en bradepande og hæld lidt olivenolie over. Drys med salt og bag grøntsagerne i ovnen i ca. 45 minutter eller indtil de er møre.
  • Skyl kikærterne og tør dem med lidt køkkenrulle (hvis du bruger dem fra dåse) og læg dem i et ovnfast fast. Vend dem i olivenolien og drys salt og paprikapulver over. Stil dem i ovnen sammen med grøntsagerne, når der er 30 minutter tilbage.
  • Skyl de røde linser og kog dem i bouillonen i 20 minutter. Tag gryden fra varmen og hæld alle grøntsager (bortset fra kikærterne) samt ingefær og hvidløg i suppen og blend den med en stavblender. Tilsæt evt. lidt mere vand og smag af med salt og peber.
  • Server den sammen med lidt A38, de ristede kikærter og evt. lidt frisk timian.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*