Ah mæh, denne chokolade-is smager lækkert! Den er smagsat med kakao og sødet med dadler, fri fra både fløde og raffineret sukker. Den er nem at lave – de fem ingredienser skal blot blendes og derefter fryses. Drys gerne lidt knasende kakaonibs over ved servering – som altid, bliver ‘knaset’ lige prikken over i.
Hvis du er mere til is med frugtsmag, kan du måske lide denne Nicecream med hindbær og mango. Og hvis du er til mega-super-nemme løsninger, er denne Piggelin med blot én ingrediens helt sikkert en opskrift for dig.
Vegansk chokolade-is
3-4
portioner10
minutter5
timerIngredienser
1 dl cashewnødder
10 dadler (uden sten)
1 dåse kokosmælk
½ dl kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
Cakao nibs til drys
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser indtil du har en glat is.
- Hæld isen i en madkasse og stil den i fryseren. Lad den fryse i 4-5 timer indtil den har den rigtige konsistens.
- Drys lidt knasende kakao nibs over ved servering af isen.
Hej Malin
Du skriver vanilliepulver i opskriften. Kan vanilliesukker bruges?
Det tænker jeg nok du kan, jeg er dog lidt usikker på mængden. Vaniljepulver er hele vaniljestænger, der er malet til pulver og de er ikke tilsat sukker. Umiddelbart kan jeg tænke mig at der er en kraftigere vaniljesmag i pulveret end i sukkeret – men du kan smage dig lidt frem. Og dejligt, at du har lyst at prøve opskriften 🙂