I Sverige stiller man ofte en æske Aladdin eller en æske Paradis på bordet sammen med juleslikken juleaften. Vi har som regel allesammen vores egen favorit i æsken, og jeg kan stadig huske spændingen som barn, når æsken gik rundt bordet. Var der mon nogen af de gode tilbage, når æsken været forbi både mormor og morfar, tanter, onkler og fætre og kusiner? ‘Pralinen med kirsebærlikør’ var ret sikker, det var vist kun mig, der kunne lide den. Men den Franske nougat og ‘Trillingnöten’ var der større rift om.
2014 fjernede de Trillingnöten fra Aladdinæsken og erstattede den med en chokolade med hyldeblomstssmag. What to do? Man laver selvfølgelig sin egen Trillingnöt – med kun 2 ingredienser!
Trillingnöt
200
gram25
minutter1
timeIngredienser
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade (mindst 70%)
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne i ovnen eller i en tør stegepande indtil skallerne sidder løst. Læg nødderne i et viskestykke og massér hasselnødderne, indtil skallerne falder af inde i viskestykket.
- Smelt chokoladen i vandbad og læg nødderne i chokoladen.
- Saml dem op med to teskeer og læg dem tæt sammen tre og tre på et stykke bagpapir.
- Hæld det sidste chokolade over nødderne i tynde ‘strimler’. Lad dem køle af i køleskabet indtil chokoladen har stivnet.