Pappas svenske glögg

Denne opskrift er HELT ude af kontekst 🙂 Selv om den indeholder antiinflammatoriske krydderier som kanel, ingefær og nelliker, indeholder den også både sukker og alkohol og hører derfor ikke rigtig hjemme her på siden. Men jeg vil dele den med jer alligevel, for det er bare verdens bedste gløgg!

Normalt spiser jeg sjældent sukker og jeg drikker heller ikke ret meget alkohol. Men når det er jul, vil jeg have gløgg og det skal være pappas gløgg! Den indeholder rigeligt af både sukker og alkohol, men det er jo kun jul en gang om året, så det går nok…

Opskriften er min fars (selv om min farmor nu mente, det var hendes 🙂 ) og den har vi lavet i mit barndomshjem siden jeg var helt lille. Nok også før. Jeg laver et par flasker hvert år og de år hvor mine forældre kommer til Danmark, plejer min far at have et glas af den færdige essens med til mig.

Pappas svenske glögg

Bliver

1

flaske
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

24

timer 

Ingredienser

 • Dag 1 (gløgg essens)
 • 2 dl vodka

 • 10 g kanel

 • 1½ g nelliker

 • 1 lille stykke tørret ingefær

 • 2 g kardemommekerner

 • Dag 2
 • 1 flaske rødvin

 • 2 dl sukker

 • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

 • Læg samtlige krydderier i et glas og hæld vodkaen over. Dæk med låg og lad stå og trække i mindst 24 timer.
 • Si krydderierne fra vodkaen – brug gerne et kaffefilter.
 • Giv vinen et hurtigt opkog, tilsæt sukker, vaniljesukker og vodka. Lad ikke gløggen koge videre herfra.
 • Servere i (små) glas sammen med nødder, rosiner og mandler.

6 Kommentarer

 1. Hej, jeg vil prøve at lave din gløgg, men er i tvivl om det er stødte krydderier du bruger? Vh Ditte

  • Hej Ditte. Jeg plejer at bruge hele krydderier, men hvis ikke du kan få fat i det, kan du lægge de stødte krydderier i et kaffefilter – det fungerer også fint. Og dejligt, du vi prøve opskriften. Den er god 😉

 2. Nøj Det var den gløgg jeg har ledt efter. Vi er vilde med den. Tak fordi du deler. God jul

  • Det var godt du fandt den, den er nemlig god 🙂 Når man har prøvet at lave den, er det svært at gå tilbage til en tetra pak fra Netto 😉

 3. Så står den første portion gløgg og trækker glæder mig til i morgen ❤️

  • Hvor lyder det bare hyggeligt, Susanna! Der er så hyggeligt med sådan en omgang glögg og der er ikke meget der er bedre end lige det, for at sætte gang i julestemningen ❤️.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*