Hvis du begynder at blive lidt træt af risengrød til morgenmad her i december måned, kan jeg måske friste med lidt hjemmelavet granola? En granola med smag af julekrydderier, selvfølgelig. Spis den på lidt A38 eller Kefir eller drys den over din havregrød, for at få lidt knas. Knas er altid godt!
Hjemmelavet julegranola
Portioner
15
portionerForberedelse
10
minutterFærdig på
35
minutterIngredienser
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
1 dl kokosmel
1 dl solsikkekerner
½ dl sesamfrø
½ dl vand
1 spsk. honning
2 spsk. kokosolie
1 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
½ tsk. kardemomme
1 knsp. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Hak hasselnødder og mandler groft og bland det sammen med kokosmel, solsikkekerner og sesamfrø i en skål.
- Kog vandet op i en lille gryde, tag det fra varmen og tilsæt kokosolie, honning og krydderier.
- Rør vandet med krydderierne i skålen med nødder og kerner. Bland godt sammen.
- Hæld granolaen ud på et stykke bagpapir på en bagerist og rist den i ovnen i 20-25 minutter, indtil den har fået en gylden farve. Rør rundt et par gange i løbet af tiden.