Salade Nicoise

Har du lige som mig, mindre appetit i varmen? Og har du lige som mig, ikke rigtig lyst at stå i køkkenet, i det gode vejr? Så er dette måske en opskrift for dig – salaten er nemlig både let og hurtig at lave. Lige for tiden har vi ofte kolde, kogte (nye) kartofler i køleskabet, og derfra er vejen til en ‘Salade Nicoise’ ikke lang.

Når man lader kogte kartofler køle af, bliver stivelsen i kartoflerne omdannet til ‘resistent stivelse’ og de får dermed samme gode egenskaber som kostfibre. Det betyder at kroppen ikke kan nedbryde dem, og fibrene når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fungerer som føde til vores gode tarmbakterier. De kolde kartofler sammen med lidt spidskål, oliven og olivenolie, tun og æg bliver et god bud på en let, antiinflammatorisk frokost.

Salade Nicoise

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • Grøn salat (f.eks. crisp salat + spidskål)

  • 2 dåser tun i vand

  • 4 store, kogte kolde kartofler

  • 250 g frosne grønne bønner

  • 4 kogte æg

  • Gerne sorte oliven

  • Dressing
  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. hvidvinseddike

  • salt & peber

Sådan gør du

  • Kog æggene og lad dem køle af. Giv de grønne bønner et hurtig opkog ifølge instruktionerne på pakken og hæld vandet fra.
  • Snit salaten og læg den i en skål. Skær kartoflerne i tern og bland dem ned i salaten sammen med de grønne bønner og tunfisken.
  • Pynt salaten med de kogte æg og gerne sorte oliven.
  • Hæld olivenolie og hvidvins eddike over salaten og drys med lidt flagesalt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*