Rabarberkage med crumble

Sidste fredag lavede jeg en rabarbergrød. Grøden kan nydes som den er, eller den kan bruges til at lave en rabarberkage. Igen, undgår jeg hvidt, raffineret sukker, og både rabarbergrød og ‘crumble’ er sødet med dadler.

Rabarberkage med crumble

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

Færdig på

25

Ingredienser

  • 300 g rabarber

  • 100 g stenfrie dadler

  • 2½ dl vand

  • Crumble
  • ½ dl hasselnødder

  • ½ dl havregryn

  • 80 g stenfrie dadler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg dadlerne i vandet og lad dem trække i mindst 10 minutter.
  • Gør rabarberne i stand og skær dem i mindre stykker.
  • Blend dadlerne sammen med vandet.
  • Hæld rabarberne i en lille gryde sammen med ‘dadel-vandet’. Lad det koge op og derefter simre på svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil rabarberne har kogt sammen.
  • Hæld grøden over i fire små, ovnfaste portionsskåle (eller en stor).
  • Hak nødder, dadler og havregryn sammen med en skarp kniv på et skærebræt indtil du får en sammenhængende ‘masse’. Drys massen over rabarbergrøden og stil de små skåle i ovnen i ca. 5 minutter eller indtil nødderne har fået lidt farve.
  • Spis kagen lun eller afkølet, evt. med lidt vanilleis.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*