Rabarber med bagt crumble

Sidste fredag lavede jeg rabarbergrød. Grøden kan nydes som den er, eller du kan bruges til at lave en rabarberkage. Igen, undgår jeg hvidt, raffineret sukker, og både rabarbergrød og ‘crumble’ er sødet med dadler.

Hvis du ønsker mere inspiration til antiinflammatorisk
kost, følg gerne med mig på Instagram.

Rabarber med crumble

Portioner

4

portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

25

minutter

Ingredienser

  • Rabarbergrød
  • 300 g rabarber

  • 100 g stenfrie dadler

  • 2 dl vand

  • Crumble
  • ½ dl hasselnødder eller mandler

  • ½ dl havregryn

  • 80 g stenfrie dadler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg dadlerne til grøden i vandet og lad dem trække i mindst 10 minutter.
  • Gør rabarberne i stand og skær dem i mindre stykker.
  • Blend dadlerne sammen med vandet.
  • Hæld rabarberne i en lille gryde sammen med ‘dadel-vandet’. Lad det koge op og derefter simre på svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil rabarberne har kogt sammen.
  • Hæld grøden i fire små, ovnfaste portionsskåle (eller i en stor).
  • Hak nødder, dadler og havregryn sammen med en skarp kniv på et skærebræt indtil du får en sammenhængende ‘masse’. Drys massen over rabarbergrøden og stil de små skåle i ovnen i ca. 5 minutter eller indtil nødderne har fået lidt farve.
  • Spis kagen lun eller afkølet, evt. med lidt vaniljeis.

2 Kommentarer

  1. Charlotte Lyngholm

    Hej Malin. Tak for fine opskrifter. Vi bruger masser af rabarber fra vores køkkenhave her på gården og har gjort det i 30 år. Blot til info så ‘trækker man rabarber’, man hiver dem ikke, og man skærer dem ikke. Det er en Old gammel grøntsag, som er brugt i en hver husholdning i gamle dage og op gennem tiden. Så prøv at høre ældre mennesker om rabarber. De kender den helt sikkert fra deres barndom Og ja, man trækker dem netop helt nede ved stilkroden, hvor de naturligt slipper. Bh Charlotte

    • Hi hi, ja nogle gange kan det være lidt svært med nuancerne i et andet sprog. På svensk ville vi oversætte både ‘hive’ og ‘trække’ med det samme ord – ‘dra’. Og tak for dit input, både i forhold til det danske sprog og til ekstra viden om de skønne grøntsager 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*