Kyllingefrikadeller med tomat og koriander

Jeg forstår det simpelthen ikke… Jeg var helt sikker på at denne opskrift lå på hjemmesiden, jeg var helt sikker på, at jeg havde lagt den på for længst. Men nu har jeg læst hjemmesiden igennem både forfra og bagfra, og den ER her bare ikke. Det er en fejl. For selvfølgelig skal denne skønne opskrift på siden!

Opskriften stod bagpå en dåse tomater, som jeg købte for omtrent 20 år siden i Australien. Og jeg har gemt den. Den har siden den gang ligget i min opskriftsmappe og der ligger den jo godt. Problemet er bare, at der ikke er mange andre der får gavn af den, hvor den ligger. Derfor kommer den nu også til at ligge på min hjemmeside.

Jeg har lavet lidt om i opskriften, for at få den at passe lidt bedre ind i mit køkken og på min hjemmeside. Det er ikke de store justeringer, jeg har lavet, men lige de justeringer der skal til, for at opskriften skal blive ‘Malins mad’. Den er lidt thai-inspireret og hvis du er på ‘team koriander’ er dette nok en opskrift for dig. Opskriften indeholder nemlig en del koriander. Og det er vel så med koriander, enten elsker man det eller så kan man ikke fordrage det. Det er en af de krydderier der virkelig deler vandene. Og hvis du tilhører den sidste kategori, den der ikke bryder sig om koriander, kan du skifte den ud mod en ordentlig håndfuld bredbladet persille.

Og nu vi kigger på opskrifter fra emballage i Australien, synes jeg da også at du skal tage et kig på disse kyllingebøffer 🙂 . Den opskrift tog jeg fra er fra en pose tyrkisk brød, den gang jeg boede i Australien.

Kyllingefrikadeller med tomat og koriander

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

 • Til kyllingefrikadellerne
 • 400 g hakket kylling

 • 2 spsk. peanutbutter

 • 1 spsk. soja

 • ½ krukke fint hakket koriander (eller bredbladet persille)

 • ½ tsk. salt

 • 1 dl havregryn

 • 1 æg

 • 1 spsk. rød karry

 • 1 fed presset hvidløg

 • Til tomatsaucen
 • 2 dåser hakkede tomater

 • 1 hønsebouillon terning

 • ½ krukke hakket frisk koriander (eller bredbladet persille)

Sådan gør du

 • Start med at blande ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål.
 • Hæld de hakkede tomater i en gryde og tilsæt bouillonterning og den hakkede koriander. Bring det hele i kog og skru ned for varmen.
 • Form med en ske farsen til små frikadeller (ca. samme størrelse som en valnød) og læg dem ned i saucen.
 • Lad frikadellerne koge i ca. 15 minutter under låg og server dem i saucen sammen med kogte, brune ris.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*