Kyllingebøffer med chili og lime

Vi spiser meget kylling hjemme hos os, og ret ofte bruger vi hakket kylling, eftersom det kan varieres på så mange forskellige måder. Jeg laver ofte kyllingebøffer, men sjældent to gange på samme måde. Tit og ofte tager jeg hvad vi har hjemme af grøntsager, krydderier og kerner og prøver mig lidt frem.

Forleden dag fik jeg øje på en lime i frugtskålen og blev lidt inspireret af det thailandske køkken. Ud af den impuls, kom disse kyllingebøffer med ingefær, lime og chili. Slet ikke så tossede og så indeholder de kun omkring 50% kylling, resten er grøntsager – rige på fibre og vitaminer

Kyllingebøffer med chili og lime

Servings

4

servings
Prep time

30

minutter
Cooking time

40

minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling

  • 2 store revne gulerødder

  • 1 revet squash

  • 1 æg

  • 1/2 dl solsikkekerner

  • 1 par spsk. sesamfrø

  • revet skal af 1 lime

  • et par cm. revet ingefær

  • 1 spsk. soyasauce

  • lidt chili

  • salt

  • kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Bland farsen sammen med de revne grøntsager og resten af ingredienserne
  • Smag af med chili og salt
  • Form til de antal og den størrelse bøffer du ønsker, og steg dem i lidt kokosolie indtil de er gennemstegte.

Notes

2 kommentarer

  1. Uhmmm… har lige testet disse “bøffer” mums de smagte godt. Jeg tilføjede en lidt frisk limesaft og en smule fuldkornsspeltmel for at få lidt “samling” på farsen.

    • Hvor dejligt, du kunne bruge opskriften og at du kunne lide ‘bøfferne’ 😀 Håber at også resten af familien kunne lide dem 😉 God idé med lidt limesaft i, det smager godt til det meste!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*