Kender du det med, at man har en rest kogte kartofler til overs, som man ikke helt ved, hvad man skal gøre ved? Det er som regel ret umuligt at beregne det rigtige antal kartofler per person, så der ender ofte med at være nogle til overs. Hvis du har kogt dem med skræl, så er disse knuste kartofler en opskrift for dig. Og da du også spiser skallen på disse kartofler, bør de meget gerne være økologiske.
Opskriften indeholder ingen mål, da den laves efter princippet: ‘du tager, hvad du har’. Har du 10 kartofler til overs, bruger du dem. Har du kun 4, så er det dem, du bruger. Når du har penslet dem med olivenolie og krydret med salt (gerne flagesalt) og peber, er der frit valg i forhold til ‘drys’. Til de knuste kartofler på billedet har jeg brugt fetaost, tørret timian, lidt presset citron og til sidst frisk koriander. Men foretrækker du revet parmesan, kan du nemt skifte fetaosten ud med det. Hvis du er mere til rosmarin eller merian, så brug det. Og hvis du ikke er fan af koriander, kan du sagtens bruge frisk persille, dild eller basilikum – eller hvad du ellers kan lide. Og mon ikke, lidt fint hakkede hasselnødder på toppen ville smage virkelig godt? Hvis du finder din egen favorit, er du velkommen til at dele den med os i kommentarerne nedenunder 😃
Og hvis du skulle have flere kartofler til overs, når du har lavet disse ‘smashed potatoes’, kan du eventuelt bruge dem til at bage dette sprøde knækbrød – med kun 2 ingredienser!
Knuste kartofler med feta og citron
5
minutter20
minutterIngredienser
En rest kogte, økologiske kartofler med skal
Olivenolie
Salt & Peber
Fetaost
Friske og tørrede krydderurter
Lidt friskpresset citron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Halvér de kogte kartofler, hvis de er store, og læg dem (med snittet nedad) på en bageplade dækket med bagepapir. Pres kartoflerne flade med f.eks. bagsiden af en træske eller en lille skål.
- Pensl med olivenolie, drys med salt og peber og det (eller de) krydderurter du bedst kan lide. Pres evt. lidt citron over.
- Bag dem i 15-20 eller indtil de er sprøde og har fået en flot, gylden farve. Drys lidt hakkede friske krydderurter over kartoflerne før du serverer dem.