Gambas al ajillo

Endnu en opskrift som er inspireret af vores sidste ferie – vores lille smuttur til Spanien og Andalusien i slutningen af januar. Fra nu af vil jeg ikke kunne spise denne ret uden at tænke på min fantastiske veninde. Under vores dage sammen i Spanien bestilte hun disse rejer til hvert eneste måltid. Og da vi skulle mødes sidste weekend til et tapas-sammenskudsgilde, havde hun selvfølgelig disse rejer med 😋. Og jeg forstår hende godt – gambas al ajillo smager bare såååå godt, og man kan næsten ikke få nok.

Gambas al ajillo

De rejer, min veninde bestilte gang på gang, var dog Gambas al pil pil. Forskellen på ‘pil pil’ og ‘al ajillo’ er ikke ret stor. Når man laver pil pil, tilsætter man også paprika, når man steger olien.

Jeg har fundet ud af, at denne ret oprindeligt stammer fra Madrid, og hemmeligheden bag at lykkes med retten er langsomhed. Hvis man svitser hvidløget for hurtigt eller ved for høj varme, er der risiko for, at det bliver bittert. Og ærligt talt, det smager ret lækkert at dyppe brødet i olien. Hvis altså olien ikke er bitter.

Den chili, jeg har brugt i opskriften, hedder Piri Piri. Det er en tørret og meget stærk chili, som man steger hel sammen med hvidløget, så olien får smag. Min mand, som elsker chili og stærk mad, bed i én af dem, men jeg tror ikke, han gør det igen 😉.

Gambas al ajillo

Portioner

2

Portioner
Forberedelse

10

minutter
Færdige på

20

minutter

Ingredienser

  • 225 g tigerrejer

  • ½ dl olivenolie

  • 4 chili piri piri

  • 4-5 fed hvidløg

  • Flagesalt

  • Frisk hakket persille

Sådan gør du

  • Pil rejer og hvidløg og skær hvidløg i skiver.
  • Hæld olien i en stegepande og tænd komfuret på meget lav varme. Tilsæt hvidløg og chili og lad dem stege (ved så svag varme, at man næsten ikke kan mærke, at de steger) i 15 minutter.
  • Tilsæt derefter rejerne og skru op for fuldt blus i ca. 30 sekunder.
  • Tag rejerne fra varmen, hæld dem op sammen med olien i små skåle og drys med lidt flagesalt og hakket persille.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*