Pimientos de Padrón

Jeg er næsten lige kommet hjem fra endnu en tur til Spanien. Vi kan bare ikke få nok af dette fantastiske land. De sidste mange gange vi har besøgt Spanien, har vores ture hovedsagelig foregået på vandrestier i den nordlige del af landet. Denne gang lejede vi en bil og kørte rundt i en uges tid i Andalusien, den sydlige del af Spanien. På denne måde kom vi rundt til små byer, vi aldrig tidligere besøgt. Og til små hyggelige spisesteder, hvor vi hovedsagelig fik serveret god fisk og lækre skaldyr, men også Pimientos de Padrón.

Som de fleste nok ved, er Spanien kendt for deres små tapas. Små retter, som ofte serveres i baren eller som et helt måltid, hvis man kombinerer flere forskellige slags. Der er flere historier om tapas’ oprindelse, men en af de mest populære fortællinger er, at man i gamle dage lagde et stykke brød eller en skive skinke oven på et glas vin for at beskytte det mod støv og fluer – altså som en slags “låg” (tapa).

En af de nemmeste – og i sin enkelhed bedste – tapasretter er Pimientos de Padrón. Det er simpelthen små grønne peberfrugter, svitset i rigeligt olivenolie og krydret med lidt salt. Voilà! Mere skal der ikke til. Disse små grønne peberfrugter er fyldt med smag, som bare lige skal forstærkes lidt ved hjælp af svitsning og salt. Og det er netop det, jeg synes, de er så gode til i Spanien: at få mad til at smage fantastisk med få ingredienser af høj kvalitet.

I Spanien bruger man ofte de stegte peberfrugter som fyld i flutes (bocadillos) sammen med f.eks. et par skiver fåreost eller grillet kylling. Eller endnu bedre, sammen med skivet Tortilla de patata.

Pimientos de Padrón

Portioner

4

Portioner
Forberedelse

5

minutter
Færdige på

15

minutter

Ingredienser

  • 200 g Padrón Peber

  • ½ dl olivenolie

  • Lidt flagesalt

Sådan gør du

  • Skyl peberfrugterne og tør dem i et rent viskestykke.
  • Varm olivenolien på en pande ved middelvarme og tilsæt peberfrugterne. Steg dem i ca. 5 minutter indtil de har fået lidt farve og ‘trækker sig lidt sammen’.
  • Saml peberfrugterne op fra panden, læg dem på et stykke køkkenrulle og drys med lidt flagesalt. Nyd dem med det samme.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*