Endnu en omgang knækbrød her på hjemmesiden – jeg kan simpelthen ikke få nok! Denne gang har jeg lavet en opskrift på knækbrød med jordskokker.
Jordskokker er en af de rodfrugter, der deler vandene: Enten elsker man dem (som jeg), eller også kan man slet ikke fordrage dem. Hvis du er på “hold jordskokker,” vil du elske disse knækbrød! Men selv hvis du ikke er på dette hold, er der stadig gode chancer for, at du kan lide dem. Jeg har testet dem herhjemme, og selv min søn, som normalt ikke kan fordrage smagen af jordskokker, kunne rigtig godt lide dem. Det er som om, jordskokkerne giver en let nøddeagtig smag til brødet uden at dominere. Er du bare lidt nysgerrig, så prøv dem!
Udover jordskokker indeholder disse knækbrød en masse forskellige slags kerner og frø. Hvis ikke du tåler gluten, kan du skifte fuldkornshvedemelet ud mod boghvede.
På hjemmesiden finder du flere opskrifter på knækbrød, så måske har du også lyst til at prøve nogle af de andre:
- Knækbrød med røde linser
- Knækbrød med græskar
- Glutenfrit knækbrød med kerner og frø
- Knækbrød af gammelt rugbrød
Og du ved vel godt, at du har mulighed for at følge mig på Instagram, hvis du ønsker mere inspiration til Antiinflammatorisk kost
Knækbrød med jordskokker
10
minutter1
timeIngredienser
1 dl fintrevne jordskokker
½ dl solsikkekerner
½ dl chiafrø
1 dl græskarkerner
½ dl sesamfrø
1½ dl fuldkorns hvedemel
1 dl havregryn
1 tsk. salt
½ dl olivenolie
1 dl varmt vand
flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Riv jordskokkerne fint og bland den sammen med alle tørre ingredienser.
- Bland de tørre ingredienser sammen med olivenolie og varmt vand.
- Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og fjern det øverste, når dejen ikke kan rulles tyndere ud (græskarkernerne i dejen sætter standarden 😉 )
- Drys lidt flagesalt over dejen og bag brødet i ovnen 20-25 minutter, eller indtil det virker sprødt og har fået en gyldenbrun farve. Sluk for ovnen og lad brødet stå en halvtimes tid i den slukkede ovn.
- Lad det køle af på en rist, og knæk det i mindre stykker. Opbevar i tæt beholder i rumstemperatur.